Οι μουσικές εκπλήξεις στην αθηναϊκή νύχτα δεν σταματούν ποτέ -Τρία live που θα γράψουν [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι μουσικές εκπλήξεις στην αθηναϊκή νύχτα δεν σταματούν ποτέ -Τρία live που θα γράψουν [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα γυναικείο τρίο φωτιά, ένας έφηβος ετών 66 και ένας βιρτουόζος της κιθάρας, υπόσχονται μουσικά ταξίδια για ολόκληρο τον Φεβρουάριο.

Οι μουσικές εκπλήξεις στην αθηναϊκή νύχτα δεν σταματούν ποτέ -Τρία live που θα γράψουν [εικόνες] | iefimerida.gr 0

1. Passport-Κεραμεικός: Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιώτα Νέγκα

Ένα μουσικό σχήμα, που τα έχει όλα στη σκηνή του «Passport-Κεραμεικός». Τρεις γυναίκες. Τρεις σπουδαίες ερμηνεύτριες. Τρεις ξεχωριστές διαδρομές. Η Δήμητρα Γαλάνη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και η Γιώτα Νέγκα ενώνουν τις φωνές τους, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα βασισμένο στο λαϊκό τραγούδι. Με χαρά και μεγάλο σεβασμό επιλέγουν τραγούδια που διατηρεί μέσα μας η μνήμη, τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και τα παρουσιάζουν στις αυθεντικές τους εκτελέσεις αλλά και διασκευασμένα.
«Κάθε μας παράσταση θέλουμε να είναι μια γιορτή», τονίζουν και αυτό θα προσπαθήσουν, να ανατρέψουν τα δεδομένα, να μας εκπλήξουν, να μας θυμίσουν και να θυμηθούν μαζί μας όλα όσα μας ενώνουν. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ξαρχάκος, Λοΐζος, Ζαμπέτας αλλά και Πάνου, Καλδάρας, Μητσάκης, Μούτσης, Σπανός, Νικολόπουλος. Δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, σμυρναίικα, αλλά και παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια βρίσκουν τη θέση τους με τρόπο απλό, μαγικό.
Μαζί τους στη σκηνή μια ομάδα 9 εξαιρετικών μουσικών που ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, το κανονάκι με την ηλεκτρική κιθάρα, τους πολιτισμούς που φέρουν και δένουν τα τραγούδια μεταξύ τους.

Οι μουσικές εκπλήξεις στην αθηναϊκή νύχτα δεν σταματούν ποτέ -Τρία live που θα γράψουν [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σχολιάζοντας τη συνεύρεση τους η Δήμητρα Γαλάνη τονίζει «Διαλέξαμε τραγούδια που έρχονται από το παρελθόν, μας παίρνουν από το χέρι και μας πηγαίνουν «μπροστά», στο μέλλον. Σε ένα μέλλον όπου αυτές οι αξίες μας είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Εμείς είμαστε εδώ για να τις υπενθυμίζουμε και να τις προβάλουμε». Με τη σειρά της η Ελένη Τσαλιγοπούλου σημειώνει «Με μια τέτοια παρέα βρίσκω την ευκαιρία να ξανατραγουδήσω με την καρδιά μου το λαϊκό τραγούδι που τόσο αγαπώ», οσο για τη Γιώτα Νέγκα, δηλώνει «Με την Δήμητρα και την Ελένη φτιάχνουμε μια παράσταση που θέλω να μοιάζει με τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια των παιδικών μου χρόνων.»

PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος, Αθήνα
τηλ. 210 5222203
Σάββατο (22.30), Κυριακή (20.30) Εισιτήρια απο 13 ευρώ

Οι μουσικές εκπλήξεις στην αθηναϊκή νύχτα δεν σταματούν ποτέ -Τρία live που θα γράψουν [εικόνες] | iefimerida.gr 2

2. Σταυρός του Νότου: Γιάννης Μηλιώκας

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός Γιάννης Μηλιώκας μαζί με τη Βιολέτα Ίκαρη και τέσσερις ταλαντούχους μουσικούς, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα γεμάτο ηλεκτρισμό, ένταση και χιούμορ, 11 και 18 Φεβρουαρίου στο Σταυρό Του Νότου.
Στο πρόγραμμα θα ακουστούν όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Γιάννη Μηλιώκα, αλλά και νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Ο Γιάννης Μηλιώκας αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη εποχή. Είναι ο τραγουδιστής που μας διασκεδάζει με τον σαρκασμό στα τραγούδια του, το χιούμορ στους στίχους του και με την όλη σκηνική του παρουσία, η οποία μας προκαλεί να περάσουμε καλά.
Θα θυμηθούμε κομμάτια του όπως «Κακοσαλέσι (Δεν ξανά βόσκω άλλες βουβάλες)», «Για το καλό μου», «Greco mascara», «Ροζ», «Ποιμενικό ροκ», «Vamos αλάνια», «Να δεις που κάποτε» και πολλά άλλα άφησαν τη σφραγίδα τους στο ελληνικό τραγούδι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ Live Stages – Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος - Τηλ: 210 9226975

Οι μουσικές εκπλήξεις στην αθηναϊκή νύχτα δεν σταματούν ποτέ -Τρία live που θα γράψουν [εικόνες] | iefimerida.gr 3

3. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Δημήτρης Μυστακίδης

Είναι ο καλλιτέχνης που μας έδωσε έναν απο τους καλύτερους δίσκους της σεζόν. Τις Παρασκευές του Φλεβάρη η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης, για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 5 του Φλεβάρη, ξεδιπλώνει όλη του τη δεξιοτεχνία πάνω στη λαϊκή κιθάρα και ερμηνεύει κορυφαία ρεμπέτικα τραγούδια από όλο το φάσμα της ιστορίας του αστικού λαϊκού τραγουδιού.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης με την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά αποδεικνύει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική μουσική γλώσσα, μια «Εσπεράντο», όπως ο τίτλος του, που ποτέ δεν χάνει την ταυτότητά του και ότι πάνω στα τάστα της λαϊκής κιθάρας, οι διαφορετικές ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών, βρίσκουν τη νέα κοινή τους διάλεκτο. Για τον Δημήτρη Μυστακίδη, τον βιρτουόζο της κιθάρας, η εσπεράντο του, ο κοινός του κώδικας, είναι η λαϊκή κιθάρα, το όργανο που κατέχει ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Έχοντας ενσωματώσει επιρροές από τη manouche, τα blues, το σύγχρονο έντεχνο αλλά και τη λαϊκοδημοτική μουσική, διασκευάζει και ενορχηστρώνει αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια με μια φρέσκια πνοή προσθέτοντας σ' αυτά τη δική του μουσική ορμή και ευαισθησία.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - UpStage, Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600
Παρασκευή 5,12,19,26 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης: 22:30
Τιμές 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar, 12 ευρώ με ποτό στο bar, 15 ευρώ με ποτό στο τραπέζι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ