Βενιζέλος: Είμαστε εντάξει - Δώστε μας την 6η δόση - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Είμαστε εντάξει - Δώστε μας την 6η δόση

Ευάγγελος Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις πολιτικές εγγυήσεις που αναζητά η Ευρώπη θα παράσχει σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχοντας στη φαρέτρα του τη χθεσινοβραδυνή συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά,

θα επιχειρήσει να ανατάξει το δυσμενές για τη χώρα μας κλίμα και να πείσει τους εταίρους μας ότι όλα θα προχωρήσουν με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ο κ. Βενιζέλος, θα ενημερώσει πλήρως για τις πολιτικές διεργασίες και για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων προκειμένου να σχηματιστεί νέα βιώσιμη κυβέρνηση την οποία θα στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία της σημερινής Βουλής.

Θα επισημάνει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από την συμφωνία των Καννών και θα διευκρινήσει ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για να εκταμιευθεί η 6η δόση στις 15 Δεκεμβρίου.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη της οικονομικής πολιτικής της χώρας και θα δεσμευθεί ότι η χώρα θα καταθέσει προς ψήφιση εντός των συνταγματικών προθεσμιών τον Προϋπολογισμό 2012 (πριν τις 20 Νοεμβρίου), το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα και θα κυρώσει και την νέα δανειακή σύμβαση.

Ο κ. Βενιζέλος θα σημείωσει πως η Ελλάδα επιθυμεί την άμεση έναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, αλλά και την διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ