«Κοστούμι» 300 εκατ. για το φορολογικό από τους δανειστές - iefimerida.gr

«Κοστούμι» 300 εκατ. για το φορολογικό από τους δανειστές

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος γύρος της διαπραγμάτευσης του Γιώργου Σταθάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το κουαρτέτο ξεκίνησε λίγο μετά από τις 7 μ.μ., με τα «κόκκινα» δάνεια και τις τράπεζες να είναι στο τραπέζι.

Η σημαντικότερη εξέλιξη στις συζητήσεις με τους δανειστές όμως είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έδωσε τις προτάσεις της για το φορολογικό, καθώς από την πρώτη κιόλας συνάντηση των δύο πλευρών, χθες, έγινε σαφές ότι δεν μπορεί αυτό να μείνει εκτός συζήτησης.

Η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει τα σενάρια για τις φορολογικές κλίμακες, με δημοσιονομική απόδοση τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, σε αυτά τα σενάρια δεν προβλέπεται ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς, παρότι πρόκειται για ρητή μνημονιακή δέσμευση. Και απομένει να φανεί αν θα δεχτεί κάτι τέτοιο το κουαρτέτο.

Παρότι δεν προβλέπεται η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς, ο ανώτατος συντελεστής φορολόγησης είναι, στην ελληνική πρόταση, 50%, αν και παραμένει άγνωστο από ποιο ύψος εισοδήματος και πάνω θα ισχύει αυτός. Μάλιστα, υπήρξαν συζητήσεις για ακόμη μεγαλύτερο συντελεστή. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα του αν θα συμπεριληφθεί στο σχέδιο η φορολόγηση των αγροτών.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, όλα δείχνουν πως βαίνουμε προς παράταση για ένα μήνα, σε ότι αφορά το ειδικό καθεστώς προστασίας από την πώληση σε funds, σε ό,τι αφορά τα πρώτης κατοικίας καταναλωτικά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ