Κρέπα αλμυρή, με αλεύρι ολικής

Οχι, η κρέπα δεν είναι ένα επικίνδυνο τρόφιμο που μας γεμίζει ζάχαρη και περιττά λίπη. Μπορεί να γίνει ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, αν χρησιμοποιήσουμε αληθινό αλεύρι.


Υλικά για 6 άτομα

  • 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • Λίγο χοντρό αλάτι, γκρί, θαλασσινό
  • 7 αυγά -Το ένα για τη ζύμη
  • Τυρί γραβιέρα
  • Ζαμπόν σε λεπτές φέτες
  • 1 ποτήρι νερό κρύο
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε το αλεύρι και το χοντρό αλάτι σε ένα μπολ
  • Ρίξτε το αυγό, ελάχιστο αλάτι
  • Ρίξτε σιγά σιγά το νερό και χτυπήστε απαλά με αυγοδάρτη
  • Χτυπήστε ώσπου να πετύχετε μια παχιά αλλά υγρή κρέμα
  • Βάλτε βούτυρο (μαζί με λίγο λάδι, αν θέλετε) σε ένα τηγάνι
  • Μόλις πάρει να ζεσταίνετε, ρίξτε μια μικρή κουτάλα από τη ζύμη
  • Πρέπει να είναι πολύ λεπτή η επιφάνειά της
  • Αφήστε την κρέπα να ροδίσει καλά από τη μία πλευρά
  • Με μια σπάτουλα γυρίστε την για λίγο από την άλλη
  • Επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται, για άλλες κρέπες
  • Ρίξτε λίγο βούτυρο στην κρέπα
  • Βάλτε το ζαμπόν και τηγανίστε μάτι το αυγό
  • Είναι ένα πλήρες, πεντανόστιμο και ωφέλιμο γεύμα

Φάτε την κρέπα σας με ό,τι σας αρέσει: είναι ένα τέλειο κύριο γεύμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κρέπα Αλμυρή αλεύρι ολικής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ