Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών, ούτε διεύρυνσης της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Γεροβασίλη: Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών, ούτε διεύρυνσης της κυβέρνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει κανένα σενάριο εκλογών, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα σταθερό περιβάλλον», είπε, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθαρίζοντας στην πρώτη ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών ότι οι εκλογές δεν βρίσκονται στην ατζέντα της κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής της κυβερνητικής πλειοψηφίας», τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι είναι άλλο πράγμα να συνεισφέρει η αντιπολίτευση σε καίρια εθνικά ζητήματα και άλλο πράγμα να ζητάς διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Απαιτήσεις για συναινέσεις δεν υπάρχουν
«Απαιτήσεις που να επιβάλλουν συναινέσεις, προφανώς δεν υπάρχουν», είπε αναφορικά με το εάν οι δανειστές απαιτούν να ψηφιστεί το ασφαλιστικό και από άλλα κόμματα, ενώ απηύθυνε...προσκλητήριο λέγοντας ότι για την κυβέρνηση «οποιαδήποτε ενίσχυση της διαπραγματευτικής προσπαθείας κρίνεται αναγκαία. Δεν πρέπει να πάει μόνη της».

Δεν συμψηφίζουμε προσφυγικό και χρέος
Τα δύο θέματα δεν τα συμψηφίζουμε, το προσφυγικό με το θέμα του Χρέους, είπε στη συνέχεια και διευκρίνισε πως : «Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Οι προτάσεις της κυβέρνησης τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας. Οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και αυτό ισχύει και για τις δύο πλευρές. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό. Η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν έχει χρόνο για χάσιμο».

Για το χρονικό ορόσημο της διαπραγμάτευσης, η κα Γεροβασίλη ανέφερε πως «αφού τελειώσει αυτή τη βδομάδα η διαδικασία, στη συνέχεια θα φύγουν και θα επανέλθουν για δυο εβδομάδες, ώστε το Μάρτιο να έχουμε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

«Η χώρα μας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της», είπε με αφορμή το προσφυγικό και εξήγησε πως ο πρωθυπουργός δεν θα είναι απολογούμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ