Η Body Shop κατασκεύασε την πρώτη συσκευασία body butter από... μονοξείδιο του άνθρακα! [βίντεο]

Μέχρι το 2020 θα έχει αντικαταστήσει το πετρέλαιο που χρησιμοποιεί σήμερα για τις πλαστικές συσκευασίες της κατά 70% με... καυσαέριο.

Η πλαστική συσκευασία της φωτογραφίας δεν φαίνεται να διαφέρει από αυτήν που ξέρουμε για το body butter ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλερ της βρετανικής εταιρείας καλλυντικών. Η Body Shop όμως η οποία εδώ και 40 χρόνια, από την ίδρυσή της, προβάλλει τις οικολογικές ανησυχίες της, έχει κάτι περισσότερο να πει... επί της συσκευασίας.

Την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τη νέα συσκευασία (της φωτογραφίας) και δήλωσε είναι κατασκευασμένη από καυσαέριο... Επιπλέον ανέφερε ότι σκοπεύει μέχρι το 2020 να προχωρήσει στην κατασκευή πλαστικών από μονοξείδιο του άνθρακα, για τα προϊόντα Body Shop, κατά 70%, στο σύνολο των συσκευασιών της.

Γι αυτόν τον σκοπό η εταιρεία καλλυντικών θα συνεργαστεί με την εταιρεία κατασκευής πλαστικών Newlight Technologies. Η τελευταία χρησιμοποιεί μεθάνιο και φυσικό αέριο για την παρασκευή πλαστικών. Πως γίνεται αυτό; Το αέριο μπαίνει σε έναν αντιδραστήρα όπου τα ένζυμα απορροφούν τον άνθρακα και το οξυγόνο και πολυμερίζουν το πλαστικό...

Δείτε το βίντεο που περιγράφει πως η Newlight Technologies παράγει πλαστικό από... μολυσμένο αέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ