Λεβέντης: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Λεβέντης: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επιβεβαιωθήκαμε» λέει η Ενωση Κεντρώων υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος καναλάρχης για τον οποίο μιλά εδώ και καιρό ο Βασίλης Λεβέντης συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Σύμφωνα με την Ενωση Κεντρώων «υπάρχει η σχετική πληροφορία ότι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV8 της Τουρκίας σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό της χώρας του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για να είναι εκείνος ο ένας εκ των τεσσάρων καναλαρχών πανελλαδικής εμβέλειας που θα πάρει την σχετική άδεια. Μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένος γιατί από τον Οκτώβρη θα έρθει στην χώρα μας ως νέος καναλάρχης».

Λεβέντης: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οπως αναφέρει η Ε.Κ ο τούρκος καναλάρχης δήλωσε πως «υπήρχαν δύο τρόποι για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα ως καναλάρχης, ο ένας με το να αγοράσει κάποιο τοπικό κανάλι και ο δεύτερος με το να του δοθεί άδεια συχνότητας πανελλαδικής εμβέλειας από την κυβέρνηση».

Η Ένωση Κεντρώων «ζητά να μην "τολμήσει" ο Σύριζα να δώσει άδεια στον Τούρκο επιχειρηματία και παράλληλα να κλείσει κανάλια όπως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή άλλα. Εμείς θέλουμε ανοιχτά όλα τα υπάρχοντα κανάλια ώστε να διατηρηθεί η πολυφωνία και η Δημοκρατία και να γίνει η διαχείριση των οφειλών τους αμέσως».

Βούτσης: Καμία δέσμευση για κανάλι, ούτε σε Ελληνα ούτε σε Τούρκο

Απαντώντας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έσπευσε να διαψεύσει τα περί συμφωνίας: «Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος για τηλεοπτική άδεια, ούτε σε Έλληνα, ούτε σε Τούρκο« διαβεβαίωσε ο Νίκος Βούτσης.

Τι δήλωσε ο Τούρκος επιχειρηματίας σε Μιλιέτ και Χουριέτ

Ολα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της Milliyet που αναφέρει ότι ο 46χρονος, Ατσουν Ιλιτζαλί, ο μεγαλύτερος παραγωγός Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας και παρουσιαστής ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV 8 «θέλει να αγοράσει κανάλι στην Ελλάδα».

Επισημαίνεται μάλιστα ότι έχει αρχίσει ήδη επαφές και διαπραγματεύσεις για να πραγματοποιήσει την κίνησή του.

Ο Ατσούν Ιλιτζάλι, ο οποίος μέσω του διευθυντού μάρκετινγκ του καναλιού Αλί Κεμάλ Καραμπουντάκ, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα: «Εχουμε 2 εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας [...[ Και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας!».

Λεβέντης: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το θέμα απασχόλησε και την Χουριέτ η οποία φιλοξενεί τις αντιδράσεις στην Ελλάδα σε θέμα υπό τον τίτλο «Ο Ατσουν Ιλιτζαλί προκαλεί αντιδράσεις στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Λεβέντης: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Λεβέντης: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ποιος είναι ο Ιλιτζαλί

Γεννημένος στις 29 Μαίου 1969 στην Ανδριανούπολη, ο Ιλιτζαλί είναι τηλεοπτική περσόνα και παραγωγός. Είναι επίσης ο ιδρυτής και αντιπρόεδρος της «Acun Medya» όπως και ο ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8.

Λεβέντης: Αυτός είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας που έρχεται να πάρει τηλεοπτική άδεια [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Ποιο είναι το TV8

Σύμφωνα με το Wikipedia το TV8, είναι ένας τηλεοπτικός σταθμός που ξεκίνησε να εκπέμπει από τις 22 Φεβρουαρίου 1999. Ανήκει στο MNG Media Group και ο ιδιοκτήτης του είναι ο Acun Ilicali.

Εκτός από την επίγεια καλωδιακή τηλεόραση, έχει και δορυφορικές εκπομπές.
Το TV8 ως ειδησεογραφικό κανάλι άρχισε να εκπέμπει το 2005, ενώ έχει και ψυχαγωγικά κανάλια με τηλεοπτικές εκπομπές όπως το The Voice, το Εχεις Ταλέντο, το Survivor και την Ουτοπία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ