Παρέμβαση Καραμανλή για την «υποψηφιότητα» Μολυβιάτη

Με προσωπική παρέμβαση Καραμανλή αποσύρθηκε το όνομα του Πέτρου Μολυβιάτη από τις συζητήσεις για το πρόσωπο του πρωθυπουργού της νέας κυβέρνησης. Η πληροφορία διακινείται από χθες το βράδυ μεταξύ ανθρώπων που έχουν επαφές με τον πρώην πρωθυπουργό και αναφέρουν τα εξής: Το όνομα του 83χρονου πρώην υπουργού Εξωτερικών όντως συζητήθηκε έντονα από χθες το πρωί καθώς υπήρχαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που το προωθούσαν. Στη Συγγρού δεν έδειχναν ενθουσιασμένοι με την προοπτική αυτή αλλά, όπως έλεγαν στελέχη του κόμματος, «αν μας τον προτείνουν από το ΠΑΣΟΚ πώς θα είναι δυνατόν να αρνηθούμε».

Η συζήτηση αυτή , όπως ήταν φυσικό έφτασε μέχρι την Ραφήνα και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος προφανώς δεν ενθουσιάστηκε με την προοπτική ένας δικός του άνθρωπος τον οποίο του τον «χρεώνουν» προσωπικά να αναλάβει την πρωθυπουργία.

Έτσι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικοινώνησε με τον κ. Μολυβιάτη και του μετέφερε την επιθυμία του, αν του γίνει σχετική κρούση, να μην ανταποκριθεί θετικά. Μάλιστα, φρόντισε ώστε κοινωνοί των απόψεων του να γίνουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, «καίγοντας» ουσιαστικά τις σχετικές συζητήσεις. Διαφωνίες με το πρόσωπο του κ. Μολυβιάτη πάντως είχαν και στο ΠΑΣΟΚ και είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις που έκανε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Άμυνας Π. Μπεγλίτης ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτικά ζόμπι του παρελθόντος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ