Συνάντηση Λαγκάρντ-Μεντβέντεφ για το Ταμείο Σταθερότητας - iefimerida.gr

Συνάντηση Λαγκάρντ-Μεντβέντεφ για το Ταμείο Σταθερότητας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συναντάται σήμερα η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στη Μόσχα, με αντικείμενο την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και τις δυνατότητες συμμετοχής της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Όπως ανέφερε χθες το Κρεμλίνο, στη συνάντησή τους οι Μεντβέντεφ και Λαγκάρντ θα «συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα στην παγκόσμια οικονομία (. . .) τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την ενίσχυση της οικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την εξάλειψη των τάσεων κρίσης».

Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Λαγκάρντ σε χώρα εκτός ΕΕ μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στο ΔΝΤ τον Ιούλιο. Ακολούθως αναμένεται να επισκεφθεί την Κίνα και την Ιαπωνία.

Στα τέλη Οκτωβρίου ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για οικονομικά θέματα Αρκάντι Ντβόρκοβιτς είχε δηλώσει πως η Ρωσία θα μπορούσε να ενισχύσει την οικονομία της ευρωζώνης -πιθανώς αγοράζοντας τίτλους του ΕΤΧΣ- με ένα ποσό "περίπου 10 δισ. δολαρίων", όχι άμεσα, αλλά διαμέσου "εργαλείων" του ΔΝΤ. Το ποσό χαρακτηρίζεται σχετικά μικρό, καθώς η σχετική συζήτηση με την Κίνα λέγεται ότι αφορά ένα ποσό ύψους 100 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ