Αστέρια Γλυφάδας: Επτά κάτοικοι προσφεύγουν κατά του εκσυγχρονισμού τους - iefimerida.gr

Αστέρια Γλυφάδας: Επτά κάτοικοι προσφεύγουν κατά του εκσυγχρονισμού τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράνομη χαρακτηρίζουν την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τον εκσυχρονισμό των Αστεριών της Γλυφάδας επτά κάτοικοι της περιοχής μεταξύ των οποίων και δυο δημοτικοί σύμβουλοι.

Οπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους, οι περιβαλλοντικοί όροι, εγκρίθηκαν από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, ενώ αυτό έπρεπε να γίνει από τον υπουργό Περιβάλλοντος.

Στην ίδια προσφυγή επισημαίνουν ότι με την μελέτη νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις μέσα σε δασική έκταση, ενώ έγιναν πολλαπλές αυθαίρετες υπερβάσεις του ορίου δόμησης και αυθαίρετες αλλαγές στις χρήσεις των ακινήτων.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι παράνομη, καθώς αγνοεί τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής, ενώ παράλληλα λησμονεί ότι η «τεχνητή δασική φυτεία» που υπάρχει στην έκταση της επίμαχης περιοχής απολαύει της ίδιας συνταγματικής προστασίας όπως και αυτή της δασικής, σύμφωνα με την νομολογία του ΣτΕ. Κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων έγιναν στο τμήμα αυτό, είναι και αυτές αντισυνταγματικές και παράνομες.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο συγκρότημα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων, συγκρότημα κέντρου αναζωογόνησης και ομορφιάς, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εκθεσιακό χώρο (στον διαμορφούμενο χώρο του πρώην νυκτερινού κέντρου «Αστέρια»), επιπλωμένα διαμερίσματα (καμπάνες- bungalows) εστιατόρια, πισίνες, κτίρια υποδοχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.λπ.

Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι, σύμφωνα με τις μελέτες, έχουν γίνει υπερβάσεις σε 17 κτίρια, ενώ έχουν κτιστεί πάνω από το επιτρεπόμενο όριο 11.516 κυβικά μέτρα .

Τέλος, η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Γλυφάδας, χορήγησε πρόσφατα τη σχετική άδειας δόμησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ