15χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της γιατί ήθελε να μοιάσει στον Τζιχάντι Τζον [εικόνες] - iefimerida.gr

15χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της γιατί ήθελε να μοιάσει στον Τζιχάντι Τζον [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εννιαετή φυλάκιση επεφύλαξε το δικαστήριο στην Lisa Borch, η οποία σε ηλικία 15 ετών σκότωσε με 20 μαχαιριές τη μητέρα της. Είχε γοητευτεί από τα βίντεο αποκεφαλισμού των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους.


Με ξανθά μαλλιά και όμορφα μάτια, η Lisa Borch δεν έχει πραγματικά το παρουσιαστικό της ισλαμίστριας. Ωστόσο, μπόρεσε να σκοτώσει εν ψυχρώ τη μητέρα της, στο εξοχικό τους στο χωριό Kvissel, στα βόρεια της Δανίας. Η μητέρα της Tina Römer Holtegaard βρέθηκε νεκρή με 20 μαχαιριές.

15χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της γιατί ήθελε να μοιάσει στον Τζιχάντι Τζον [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Η ίδια η νεαρή ειδοποίησε την αστυνομία και είπε στους αστυνομικούς:
«Ακούω τη μητέρα μου που φωνάζει. Είδα έναν άντρα να φεύγει από το παράθυρο. Ελάτε, υπάρχει αίμα παντού!».
Οταν οι αστυνομικοί έφτασαν επί τόπου σοκαρίστηκαν από την ψυχραιμία της κοπέλας, η οποία δεν έβγαλε τα μάτια από το κομπιούτερ της και το κινητό της. Οταν τη ρώτησαν που είναι η μητέρα της έδειξε με το δάχτυλο στον πάνω όροφο. Λίγο αργότερα, σήκωσε αδιάφορα τους ώμους όταν της είπαν ότι η μητέρα της ήταν νεκρή στο κρεβάτι της.
Η Lisa Borch, 15 ετών εκείνη την εποχή, έγινε η βασική ύποπτη στα μάτια των αστυνομικών. Οι ερευνητές έψαξαν το κομπιούτερ της και ανακάλυψαν ότι έβλεπε βίντεο του ισλαμικού κράτους και ειδικά τους αποκεφαλισμούς από τον Βρετανό τρομοκράτη Τζιχάντι Τζον.

15χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της γιατί ήθελε να μοιάσει στον Τζιχάντι Τζον [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι η νεαρή κοπέλα είχε σύμμαχο τον αγαπημένο της Bakhtiar Mohammed Abdullah, 29 ετών, ο οποίος άφησε τα δακτυλικά του αποτυπώματα στην σκηνή του εγκλήματος.
Ο Abdullah ήταν μουσουλμάνος από το Ιράκ, φονταμενταλιστής και είχε συναντήσει τη Λίζα σε ένα κέντρο μεταναστών, κοντά στο σπίτι της. Οι ερευνητές τον υποπτεύονται ότι έπαιξε ρόλο στη μετάλλαξη της νεαρής. «Από τη στιγμή που άρχισε να βγαίνει μαζί του η Λίζα θαμπώθηκε με το ισλαμικό κράτος. Γι'αυτό φτάσαμε ως εδώ» δήλωσε ο πατριός της Λίζα, στη δίκη.

15χρονη μαχαίρωσε τη μητέρα της γιατί ήθελε να μοιάσει στον Τζιχάντι Τζον [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι αρχές εκτιμούν ότι η Λίζα και ο φίλος της κατέστρωσαν το φόνο εν ψυχρώ. Η δίδυμη αδελφή της Λίζα δήλωσε στη δίκη ότι η μητέρα της δεν έβλεπε με καλό μάτι τη σχέση της με τον Abdullah, ότι οι σχέσεις με το σπίτι είχαν γίνει τόσο εκρηκτικές που η νεαρή έφυγε από το πατρικό της. Μια μέρα, μάλιστα, είχε απειλήσει τη μητέρα της ότι θα τη σκοτώσει με ένα μαχαίρι αλλά μετά είπε ότι ήταν αστείο.
Το δικαστήριο δεν μπόρεσε να καταλήξει ποιός μαχαίρωσε τη μητέρα και καταδίκασε τον Abullah σε 13 χρόνια φυλάκισης ενώ μετά τη φυλακή θα εκδιωχθεί από τη Δανία.
«Η Λίζα ήταν τόσο ενθουσιώδης με όσα συμβαίνουν στο ισλαμικό κράτος. Της αρέσει που είναι βίαιοι...Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα απογίνει μετά από 9 χρόνια στη φυλακή», δήλωσε ο πατριός της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δανία έφηβη μαχαίρωσε μητέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ