Ασφαλιστικό: Μας πλήττουν οι διατάξεις λένε μέλη της Ενωσης Δικαστών-Εισαγγελέων - iefimerida.gr

Ασφαλιστικό: Μας πλήττουν οι διατάξεις λένε μέλη της Ενωσης Δικαστών-Εισαγγελέων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσωτερικές διαφωνίες προκαλεί στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων το αίτημα δυο μελών του ΔΣ να συμπαρασταθούν στη μάχη των δικηγόρων για το ασφαλιστικό και να συμμετάσχουν, διακόπτοντας τις συνεδριάσεις, στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Δύο δικαστές, οι κ.κ Χριστόφορος και Χαράλαμπος Σεβαστίδης κατέθεσαν το αίτημα ενώπιον των συναδέλφων τους στην ένωση, υποστηρίζοντας ότι το ασφαλιστικό αφορά και τους δικαστές:

«Η εικόνα των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων τις τελευταίες εβδομάδες από πολλές επαγγελματικές τάξεις, που θίγονται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με την ηρεμία και τη σιγουριά με την οποία αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις οι δικαστικές ενώσεις. Μήπως τελικά οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό δεν μας αφορούν;».

Τα δύο μέλη του Δ.Σ της ένωσης τονίζουν ότι το “ ποσοστό αναπλήρωσης για την 35ετία από το 80% που ήταν στο παρελθόν (άρθρο 9 παρ. 4 Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων) ανέρχεται σήμερα μόλις στο 45,85% και ενδέχεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ εμφανίζεται ως το πιο πιθανό σχέδιο”.

Ακόμη κάνουν λόγο για δικαστές τριών ταχυτήτων, αφού όπως λένε “οι ασφαλισμένοι πριν την 1-1-1993 ασφαλίζονται υποχρεωτικά για την κύρια σύνταξη στο Δημόσιο αλλά και στο Ταμείο Νομικών. Οι ασφαλισμένοι μετά την 1-1-1993 που διορίστηκαν πριν την 1-1-2011 άσκησαν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ ασφάλισης Δημοσίου και Ταμείου Νομικών, ενώ η τρίτη κατηγορία των νέων συναδέλφων που διορίστηκαν μετά την 1-1-2011 ασφαλίζονται μόνο στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΤΑΑ”.

\Οσο για το εφάπαξ, αυτό όπως λένε έχει χάσει 6 φορές την αξία του από το 2004, ενώ οι συνεχώς υποβαθμιζόμενες παροχές του ΕΟΠΥΥ, οδηγούν πολλούς δικαστές να στραφούν στην ιδιωτική ασφάλιση.

Το αίτημά τους όμως για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, με τους δύο δικαστές να επανέρχονται, ζητώντας εξηγήσεις.

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ωστόσο την επόμενη ημέρα ότι όλες οι άλλες δικαστικές ενώσεις, καθώς και η Ένωση Συνταξιούχων Δικαστών και η Ένωση μελών του ΝΣΚ, πλην της δικής μας και της Ένωσης Εισαγγελέων, αποφάσισαν ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.Ζητούμε λοιπόν εύλογα εξηγήσεις για την αιτία που μας απεκρύβη κατά την ημέρα συνεδρίασης του ΔΣ ότι είχε αναληφθεί τέτοια πρωτοβουλία και ποιος πήρε την ευθύνη να αρνηθεί την δική μας συμμετοχή»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ