Σπάλα χοιρινού, στο φούρνο 5 ώρες - iefimerida.gr

Σπάλα χοιρινού, στο φούρνο 5 ώρες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αγαπημένη συνταγή Αμερικανών και Βρετανών. Παραδοσιακά, στις ΗΠΑ το χοιρινό καπνίζεται και βράζει σε μπάρμπεκιου όλη τη νύχτα. Γίνεται λουκούμι, φυσικά.

Υλικά

  • 1,5 κιλό σπάλα χοιρινό, χωρίς κόκκαλο
  • 2 κρεμμύδια, κομένα σε λωρίδες
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και άφθονο πιπέρι
  • 1 ποτήρι νερό
Σπάλα χοιρινού, στο φούρνο 5 ώρες | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Τοποθετήστε το κρεμμύδι και τα φύλλα δάφνης στο ταψάκι
  • Προσθέστε το νερό
  • Σε ένα μπολ αναμείξτε τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πολύ πιπέρι
  • Τρίψτε τη σπάλα με το μείγμα
  • Τρίψτε καλά, και αφήστε το μείγμα εκεί
  • Βάλτε και τη σπάλα στο ταψί
  • Καλύψτε την με αλουμινόχαρτο
  • Βάλτε την στο φούρνο για 5 ώρες
  • Χαμηλώστε το φούρνο στους 150 βαθμούς σταδιακά
  • Ελέγξτε το νερό, αν χρειαστεί προσθέστε ελάχιστο
  • Σερβίρετε ολόκληρη τη σπάλα σε πιατέλα ή ξύλο, για να την απολαύσετε και με τα μάτια!
Σπάλα χοιρινού, στο φούρνο 5 ώρες | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή χοιρινή σπάλα 5 ώρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ