Σπαγγέτι pesto με καρύδια

Απολαυστική ιταλική συνταγή, πετυχαίνει πάντα γιατί είναι απλούστατη.


Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (ολικής, είναι καλύτερα)
  • 100 γραμμάρια ρόκα (βάζουμε φύλλα βασιλικού το καλοκαίρι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια καθαρισμένα καρύδια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαγγέτι όπως περιγράφεται στην συσκευασία
  • Στο μίξερ βάλτε την ρόκα καθαρισμένη (τον βασιλικό αν υπάρχει)
  • Προσθέστε το σκόρδο και τον μαϊντανό
  • Προσθέστε τα καρύδια
  • Βάλτε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Γυρίστε το μίξερ, προσεκτικά, μετά πιο γρήγορα
  • Θέλετε μια πάστα κάπως υγρή
  • Ανακατέψτε στα μακαρόνια και τρίψετε την παρμεζάνα
  • Απολαύστε την!

Στο παραδοσιακό πέστο βάζουμε κουκουνάρι. Το καρύδι είναι πιο γευστικό, έχει «βάθος» η σάλτσα.

Ανακάλυψα και μια συνταγή όπου αντί για ρόκα (ή αντί για βασιλικό) έβαλαν κάλε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σπαγγέτι πέστο καρύδια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ