fbpx Σπαγγέτι pesto με καρύδια | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Σπαγγέτι pesto με καρύδια

Σπαγγέτι pesto με καρύδια
29|01|2016 | 17:26

Απολαυστική ιταλική συνταγή, πετυχαίνει πάντα γιατί είναι απλούστατη.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (ολικής, είναι καλύτερα)
  • 100 γραμμάρια ρόκα (βάζουμε φύλλα βασιλικού το καλοκαίρι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια καθαρισμένα καρύδια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

Σπαγγέτι pesto με καρύδια | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαγγέτι όπως περιγράφεται στην συσκευασία
  • Στο μίξερ βάλτε την ρόκα καθαρισμένη (τον βασιλικό αν υπάρχει)
  • Προσθέστε το σκόρδο και τον μαϊντανό
  • Προσθέστε τα καρύδια
  • Βάλτε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Γυρίστε το μίξερ, προσεκτικά, μετά πιο γρήγορα
  • Θέλετε μια πάστα κάπως υγρή
  • Ανακατέψτε στα μακαρόνια και τρίψετε την παρμεζάνα
  • Απολαύστε την!

Στο παραδοσιακό πέστο βάζουμε κουκουνάρι. Το καρύδι είναι πιο γευστικό, έχει «βάθος» η σάλτσα.

Σπαγγέτι pesto με καρύδια | iefimerida.gr 1

Ανακάλυψα και μια συνταγή όπου αντί για ρόκα (ή αντί για βασιλικό) έβαλαν κάλε:

Σπαγγέτι pesto με καρύδια | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ