«Οσο δεν παραιτείται ο Παπανδρέου μπλοκάρει τις εξελίξεις» - iefimerida.gr

«Οσο δεν παραιτείται ο Παπανδρέου μπλοκάρει τις εξελίξεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η σύντομη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου παπούλια με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Κατά την έξοδό του από το προεδρικό Μέγαρο ο κ.Σαμαράς δήλωσε «το ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Και βέβαια, όσο ο κ. Παπανδρέου δεν παραιτείται, μπλοκάρει και τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Η συνομιλία που είχε ο κ.Παπούλιας με τον κ.Σαμαρά

Στο διάλογο που είχαν οι δύο άντρες μπροστά στις κάμερες, ο κ.Σαμαράς είπε «αντιλαμβάνομαι την αγωνία του ελληνικού λαού, καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ευθύνης και σταθερότητας προς τα έξω, ένα μήνυμα ομαλότητας προς τα μέσα».

Ο κ.Παπούλιας είπες από την πλευρά «κύριε πρόεδρε είπατε αυτά που ήθελα να πω και εγώ. Πρέπει όλοι να δώσουμε μία λύση για το τι κάνουμε και που πάμε».

Είχε προαναγγείλει τη θέση του ο κ.Σαμαράς

Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς επιμένουν να θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά και διαψεύδει μέσω διαρροών τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο ότι υπάρχουν συνομιλίες ανάμεσα στα δύο κόμματα για την εξεύρεση λύσης και σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ