Βέλγος υπουργός για Μουζάλα: Λέει ψέματα, ποτέ δεν είπα να πνίγουν οι Ελληνες τους μετανάστες! - iefimerida.gr

Βέλγος υπουργός για Μουζάλα: Λέει ψέματα, ποτέ δεν είπα να πνίγουν οι Ελληνες τους μετανάστες!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στον Γιάννη Μουζάλα έδωσε χθες με τηλεοπτική του εμφάνιση ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης Theo Francken.

Ο κ. Francken διέψευσε τον έλληνα υπουργό λέγοντας ότι ποτέ δεν είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να απωθεί τους μετανάστες ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να τους αφήνει να πνιγούν.

«Ποτέ δεν είπα αυτά τα πράγματα!» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι ο έλληνας συνάδελφός του λέει ψέματα.

«Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι αυτές οι κατηγορίες εκτοξεύονται εις βάρος μου την ώρα που η Ελλάδα απομονώνεται ακόμα περισσότερο όσον αφορά τη συζήτηση που γίνεται για τη μετανάστευση στην Ευρώπη» πρόσθεσε, ενώ τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα δεν κάνει όσα πρέπει για το προσφυγικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουζάλας είχε κατηγορήσει τον κ. Francken, μιλώντας στην εκπομπή Newsnight του BBC, με τις εξής φράσεις: «Οι Βέλγοι μας είπαν να ξαναρίξουμε τους πρόσφυγες στην θάλασσα! Μας είπαν: "Παρανομείστε! Φοβόμαστε! Δεν μας νοιάζει αν θα τους πνίξετε! Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».

Στην ίδια συνέντευξη ο Βέλγος αξιωματούχος, μιλώντας για τις διαδικασίες επανεγκατάστασης, σημειώνει ότι το σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει όσο οι μετανάστες διαλέγουν να μην περάσουν αυτή τη διαδικασία αλλά αντίθετα να επιλέξουν μόνοι τους τη χώρα προορισμού.

«Γι' αυτό και εγώ ζήτησα τα hotspot στην Ελλάδα να τεθούν υπό ευρωπαϊκή διεύθυνση. Η κυβέρνηση της Αθήνας ξεκάθαρα δεν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί την κατάσταση οπότε θα πρέπει να παρέμβουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα hotspot θα πρέπει να λειτουργήσουν ως "η αίθουσα υποδοχής της Ευρώπης". Όσοι ανταποκρίνονται στα κριτήρια της μετεγκατάστασης θα πρέπει ομαλά να μετεγκαθίστανται στην Ευρώπη σύμφωνα με μια δίκαιη αναλογία. Αυτού που έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να λάβουν διεθνή προστασία θα πρέπει να παραμένουν στα hotspot περιμένοντας την πιθανή επιστροφή τους» προσθέτει ο Βέλγος υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βέλγος υπουργός Μουζάλας ψέμματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ