Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σ΄αυτό σχεδίασε τα πιο εμβληματικά ρούχα του, που άλλαξαν για πάντα τη γαλλική μόδα. Παράλληλα ανοίγει και Μουσείο Ιβ Σεν Λοράν στο Μαρόκο.

Η επίσκεψη στο πριβέ γραφείο του σπουδαίου Γάλλου σχεδιαστή μόδας θα μπορεί να γίνεται γίνεται στο πλαίσιο μεγάλης νέας έκθεσης-αφιερώματος στον Ιβ Σεν Λοράν, που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα το Ιδρυμα Πιερ Μπερζέ-Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι. Στον ίδιο χώρο του Ιδρύματος στεγάζεται το σχεδιαστήριο αλλά προστατεύεται και ολόκληρο το αρχείο του εκλιπόντος μόδιστρου, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πολύτιμα έργα τέχνης.

Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η έκθεση λοιπόν παρουσιάζει και ένα αρκετά μεγάλο μέρος από το αρχείο αυτό. Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο Ιβ Σεν Λοράν, υπήρξε ο μόνος σχεδιαστής της εποχής του ο οποίος αρχειοθετούσε συστηματικά όλες τις συλλογές του και όλα τα στοιχεία που συντέλεσαν στο να εμπνευστεί καθεμία από αυτές. Οσοι βρεθούν λοιπόν στο chic κτήριο που στεγάζει το Ιδρυμα Πιερ Μπερζέ-Ιβ Σεν Λοράν, στον Νο 4 της παρισινής λεωφόρου Μαρσό, θα μπορέσουν να δουν από κοντά γνήσια σχέδια, πρωτότυπα αρχεία και περισσότερα από 5.000 ρούχα υψηλής ραπτικής, 15.000 αξεσουάρ που δημιουργήθηκαν σε διάστημα 40 χρόνων από τον ίδιο τον Ιβ Σεν Λοράν, όσο αυτός ήταν επικεφαλής του οίκου του.

Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Παράλληλα όμως με την έκθεση στο Παρίσι, ανοίγει και ένα Μουσείο Ιβ Σεν Λοράν στο Μαρακές – μια πολύ αγαπημένη πόλη του σχεδιαστή, στην οποία διατηρούσε και μια εντυπωσιακή έπαυλη, με την ονομασία Jardin Majorelle. Το νέο μουσείο ονομάζεται Μουσείο Βερβερίνων και βρίσκεται κοντά στην έπαυλη. Οι εγκαταστάσεις του –πέρα από τον εκθεσιακό χώρο στον οποίο θα φιλοξενείται η μόνιμη συλλογή με έργα του Ιβ Σεν Λοράν (από το αρχείο του) και περιοδικές εκθέσεις διαφόρων καλλιτεχνών– περιλαμβάνουν επίσης αμφιθέατρο, ερευνητική βιβλιοθήκη, καφέ και εστιατόριο.

Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

«Οταν ο Ιβ Σεν Λοράν ανακάλυψε το Μαρόκο το 1966, ήταν τόσο μαγεμένος από το μέρος, ώστε αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι στο Μαρακές και να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί», λέει ο σύντροφος και συνεργάτης του σχεδιαστή, Πιερ Μπερζέ. «Είναι φυσικό λοιπόν, 50 χρόνια μετά να χτίσουμε σ΄αυτή την πόλη του τόσο τον ενέπνευσε, ένα μουσείο αφιερωμένο στο έργο του».

Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5
Aνοίγει στο κοινό το ιδιωτικό σχεδιαστήριο του Ιβ Σεν Λοράν στο Παρίσι [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Δείτε στο βίντεο το μουσείο στο Μαρακές

Η έκθεση στο Παρίσι
Fondation Pier Bergé-Yves Saint Laurent: 5 Avenue Marceau, Paris

Το Μουσείο στο Μαρόκο
Jardin Majorelle & Berber Museum: Avenue Yacoub El Mansour, Rue Yves Saint Laurent, 40090 Marrakech, Morocco

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόδα Yves Saint Laurent Παρίσι Μαρακές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ