Πέντε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα θέματα που θίγει το «Ουζερί Τσιτσάνης» [εικόνες] - iefimerida.gr

Πέντε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα θέματα που θίγει το «Ουζερί Τσιτσάνης» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, θα προβάλλεται όλες τις Πέμπτες του Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και θα αποτελεί την αφορμή, κάθε φορά και για μία συζήτηση.

Η κάθε προβολή της ταινίας θα συνοδεύεται και από μία θεματική συζήτηση με σκηνοθέτες, συγγραφείς, συνθέτες, ηθοποιούς, δημιουργούς, παραγωγούς, διανομείς, δημοσιογράφους, επιστήμονες, αλλά και με το κοινό.

Πέντε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα θέματα που θίγει το «Ουζερί Τσιτσάνης» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 19:00 και η πρώτη θεματική εχει τίτλο «Νότες και Καρέ: Μουσική και κινηματογράφος». Σε αυτή τη βραδιά θα συμμετέχουν οι Μανούσος Μανουσάκης, Θέμης Καραμουρατίδης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μιχάλης Ρέππας, Θοδωρής Μαραντίνης (ΟΝΙΡΑΜΑ), Θανάσης Πολυκανδριώτης, Νίκος Κατσίκης ενω θα συντονίζει η Λίνα Νικολακοπούλου.
Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου θέμα συζήτησης θα είναι «Από το Χαρτί στη Μεγάλη Οθόνη: Εν Αρχή ην ο Λόγος».
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου «θα επιχειρηθεί μια αποδόμηση των ηρώων και των χαρακτήρων της ιστορίας» σε μια κουβέντα με τίτλο «Πάθος - Ήθος - Μισαλλοδοξία: Η Ψυχή των Ηρώων».
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, σειρά έχουν οι «Αληθινές Ιστορίες γύρω από την Ταινία: η Πραγματικότητα και η Εικόνα».
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 18:00 με τη θεματική «Ελληνικός Κινηματογράφος: Σύγχρονος Οδυσσέας, η εικόνα ταξιδεύει. Ανάπτυξη και Πολιτισμός» και η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Πέντε ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα θέματα που θίγει το «Ουζερί Τσιτσάνης» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η ταινία του Μανούσου Μανουσάκη βασίστηκε στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και στηρίχτηκε κατά ένα μεγάλο μέρος στην πρώιμη δημιουργική περίοδο του Βασίλη Τσιτσάνη και τα δεινά των Εβραίων της εποχής. Εκτός από Πέμπτη η ταινία θα προβάλλεται και κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 17:00 για ολόκληρο τον Φεβρουάριο.

«Ουζερί Τσιτσάνης - Ποβολές & Συζήτηση
Από 4 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη έως τις 3 Μαρτίου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
Είσοδος: 7 και 6 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ