Σέρφινγκ στη Σιβηρία τον χειμώνα -Ο νέος προορισμός-φετίχ [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σέρφινγκ στη Σιβηρία τον χειμώνα -Ο νέος προορισμός-φετίχ [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα παγόβουνα και τα ενεργά ηφαίστεια μαγεύουν τους σέρφερς! Η θερμοκρασία του νερού 2°C τους εξιτάρει. Το μόνο που πρέπει να προσέξουν είναι πότε αρχίζει να παγώνει το σώμα.

Στη χερσόνησο Καμτσάτκα, στην Ανατολική Ρωσία, μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και της Οχοτσικής θάλασσας υπάρχει μία διάσημη παραλία για σέρφινγκ που λέγεται Καλακτίρσκι. Εκεί βρίσκεται μία και μοναδική σχολή σέρφινγκ και σνόουμπορντ, η οποία ονομάζεται Snowave και λειτουργεί όλο τον χρόνο. Αυτή η σχολή είναι διάσημη στους λάτρεις των extreme sports και πολλοί βάζουν ως στόχο ζωής να την επισκεφτούν μια μέρα.

Η σχολή δεν παρέχει πολλά πράγματα. Ωστόσο στην εντελώς παρθένα από άποψη τουριστικής ανάπτυξης χερσόνησο, είναι μια όαση για εκείνους που δεν ξέρουν ρωσικά, που δεν ξέρουν τα παράξενα νερά της περιοχής και που θέλουν να είναι κάποιος κοντά και να τους προσέχει όταν σερφάρουν ανάμεσα στα παγόβουνα και τα ενεργά ηφαίστεια. Σημειωτέον τα ηφαίστεια Καμτσάτκα (έχουν πάρει το όνομά τους από τη χερσόνησο αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σέρφινγκ στη Σιβηρία τον χειμώνα -Ο νέος προορισμός-φετίχ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1
Σέρφινγκ στη Σιβηρία τον χειμώνα -Ο νέος προορισμός-φετίχ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το μάθημα σέρφινγκ ή σνόουμπορντ στη σχολή Snowave διαρκεί 2 έως 3 ώρες και κοστίζει 2.500 ρούβλια το καλοκαίρι και 3.000 ρούβλια τον χειμώνα. Στην τιμή περιλαμβάνονται αδιάβροχη στολή και σανίδα. Κι όταν το μάθημα τελειώνει οι σέρφερς απλώνουν αντίσκηνα πάνω στην κατάμαυρη ηφαιστειακή άμμο, ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν και να ψήσουν φαγητό και ζουν μερικές στιγμές σαν αληθινά περιπετειώδεις τύποι.

Σέρφινγκ στη Σιβηρία τον χειμώνα -Ο νέος προορισμός-φετίχ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

«Το σέρφινγκ δεν είναι τόσο δύσκολο», λέει ο ιδιοκτήτης της σχολής Αντόν Μορόζοφ στην εφημερίδα Moscow Times. «Απλώς καλύτερο είναι να μην το δοκιμάζει κανείς για πρώτη φορά τον χειμώνα. Πάντως στο πρώτο μάθημα οι νέοι σέρφερς μαθαίνουν ισορροπία πολύ εύκολα. Οι μικρότεροι μαθητές που έχω είναι 7 ετών και οι γονείς τους δεν το πιστεύουν όταν τους βλέπουν να ισορροπούν ανάμεσα στους πάγους πάνω στη σανίδα από την πρώτη μέρα».

Σέρφινγκ στη Σιβηρία τον χειμώνα -Ο νέος προορισμός-φετίχ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Η σχολή Snowave είναι εν μέρει χρηματοδοτούμενη από το ρωσικό κράτος. «Τις πρώτες παιδικές στολές σέρφινγκ και σνόουμπορντ τις αγοράσαμε με κρατική επιχορήγηση», λέει ο Μορόζοφ. «Τώρα συζητάμε για μία έκταση πάνω στην παραλία, την οποία θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε για τη σχολή».

Σέρφινγκ στη Σιβηρία τον χειμώνα -Ο νέος προορισμός-φετίχ [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Ο Σεργκέι Ρασίβαγιεφ, επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σέρφινγκ και δημιουργός του παγκόσμιου δικτύου σχολών σέρφινγκ Surfholidays, δήλωσε στην εφημερίδα Moscow Times για την εμπειρία του στα παγωμένα νερά της Σιβηρίας: «Είναι μια υπέροχη πρόκληση, νιώθεις αισθήματα που δεν έχεις ξανανιώσει. Το σέρφινγκ σε παραλίες με φοίνικες και με χρυσή άμμο δεν λέει τίποτα πια σε κανέναν... Το σέρφινγκ όμως ανάμεσα σε παγόβουνα και ενεργά ηφαίστεια εντυπωσιάζει... Οταν πρωτοπήγα στην Καμτσάτκα η ομορφιά του τοπίου με άφησε άφωνο!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ