Πανικός στη Γερμανία -Οι γυναίκες αγοράζουν όπλα αυτοάμυνας μετά τις επιθέσεις από μετανάστες

Οι επιθέσεις από μετανάστες κατά γυναικών την Πρωτοχρονιά σε όλη τη Γερμανία, οι οποίες έφτασαν τις 650, προκάλεσαν τρόμο.

Αποτέλεσμα ήταν να σπεύσουν οι Γερμανίδες να αγοράσουν όπλα αυτοάμυνας για να μπορέσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

Ενδεικτικό είναι πως η ζήτηση για μικρά όπλα αυτοάμυνας, όπως σπρέι πιπεριού, όπλα αερίου και όπλα ηλεκτροσόκ, έχει διπλασιαστεί στη Γερμανία μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία.

Η κατοχή των μικρών όπλων αυτοάμυνας απαιτεί μόνο την αίτηση για άδεια. Έτσι, σύμφωνα με δηλώσεις εμπόρου μικρών όπλων από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στην Deutsche Welle, η ζήτηση για μικρά όπλα έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά τις επιθέσεις της Κολωνίας. Ο ίδιος ανέφερε: «Οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς, αλλιώς δεν θα αγόραζαν από εδώ τόσα πολλά όπλα».

Στη Γερμανία μετά την Πρωτοχρονιά έχουν διπλασιαστεί οι αιτήσεις για άδειες κατοχής μικρών όπλων. Στην Κολωνία τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου κατατέθηκαν περισσότερες από 300 νέες αιτήσεις, ενώ ολόκληρο το 2015 στην πόλη είχαν κατατεθεί 408 αιτήσεις, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel.

Στα social media έχουν αναρτηθεί διαφημίσεις για μαθήματα αυτοάμυνας με το hashtag #Koelnbhf (σιδηροδρομικός σταθμός Κολωνίας), το σημείο δηλαδή όπου έγιναν οι περισσότερες σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Επίσης, μετά την Πρωτοχρονιά στη γερμανική Google οι λέξεις που είναι πρώτες στην αναζήτηση είναι: Άδεια όπλου, σπρέι πιπεριού και αυτοάμυνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ