Απίστευτο: Ο Πάνος Καμμένος έριχνε στεφάνι στα Ιμια και από πάνω πετούσαν δύο τουρκικά F-16 [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ο Πάνος Καμμένος έριχνε στεφάνι στα Ιμια και από πάνω πετούσαν δύο τουρκικά F-16 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα, απίστευτη πρόκληση προχώρησε η Τουρκία και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, διευκρινίζει το τι ακριβώς συνέβη.

Την ίδια ώρα περίπου που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πετούσε πάνω από τα Ιμια για να τιμήσει τη μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους εκεί πριν από 20 χρόνια, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την Καλόλιμνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης «ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών».

Τα τουρκικά F-16 παρέμειναν σε ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό και στις 10:46 εξήλθαν του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά «αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά την πάγια πρακτική».

Λίγη ώρα νωρίτερα και συγκεκριμένα 35 λεπτά, ο Πάνος Καμμένος πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τα Ιμια και έριχνε στη θάλασσα στεφάνι στη μνήμη των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.

Μάλιστα, συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας ανάρτησε στο Twitter και σχετικές φωτογραφίες γράφοντας «Τιμή και Δόξα στους Ήρωες. ΑΘΑΝΑΤΟΙ».

Απίστευτο: Ο Πάνος Καμμένος έριχνε στεφάνι στα Ιμια και από πάνω πετούσαν δύο τουρκικά F-16  [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Απίστευτο: Ο Πάνος Καμμένος έριχνε στεφάνι στα Ιμια και από πάνω πετούσαν δύο τουρκικά F-16  [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Απίστευτο: Ο Πάνος Καμμένος έριχνε στεφάνι στα Ιμια και από πάνω πετούσαν δύο τουρκικά F-16  [εικόνες] | iefimerida.gr 2


H απάντηση Καμμένου μέσω Twitter

Διευκρινήσεις μέσω twitter έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στο σχόλιο που ανέρτησε επισημαίνει ότι η ρίψη στεφάνου έγινε στις 10:10 και η υπέρπτηση και αναχαίτιση στις 10:45 «λίγος σεβασμός στους ΗΡΩΕΣ», καταλήγει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Καμμένος Ίμια ελικόπτερο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ