Ασφαλιστές: Η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Κράτος - iefimerida.gr

Ασφαλιστές: Η ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Κράτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά της κοινωνικής και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις κοινωνικές παροχές του κράτους, δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου.

Με αφορμή το διάλογο για το ασφαλιστικό, όπου συζητείται δημόσια ο ρόλος της ιδιωτικής Ασφάλισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα και η σχέση της με την Κοινωνική Ασφάλιση ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ ξεκαθαρίζει η ιδιωτική Ασφάλιση λειτουργεί συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά προς την Κοινωνική Ασφάλιση.

Δεν υποκαθιστά τις κοινωνικές παροχές του Κράτους, επισημαίνει και τονίζει: «Η διεθνής εμπειρία και πρακτική είναι ότι τα δύο συστήματα συνυπάρχουν και συνεργάζονται αρμονικά προς όφελος των πολιτών. Η Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί τη βάση του ασφαλιστικού μας συστήματος και είναι αδιαμφισβήτητο κοινωνικό κεκτημένο. Η Ιδιωτική Ασφάλιση, όμως, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών συμπληρώνοντας το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ