Moody's: Φόβοι για προβλήματα ρευστότητας στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Moody's: Φόβοι για προβλήματα ρευστότητας στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα και η πιθάνοτητα συνέχισης των προβλημάτων ρευστότητας παραμένουν υψηλά ενώ ο κίνδυνος του Grexit αν και έχει περιοριστεί δεν έχει εξαφανιστεί.

Τις σχετικές επισημάνσεις έκανε ο Dietmar Hornung, Associate Managing Director, European Sovereign Ratings της Moody’s Investors Service κατά τη διάρκεια του 8ου Annual Forecast Dinner της Ελληνικής Ένωσης CFA.

Πάντως, χαρακτήρισε την πιθανή θετική αξιολόγηση του πρώτου ελέγχου του νέου ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς ως το έναυσμα για την εξέταση της αναβάθμισης της χώρας από την εταιρεία και υπογράμμισε τη μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας, την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι ο ρυθμός δεν πρέπει να ανακοπεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανθεκτικότητα του τραπεζικού κλάδου κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση.

Σημαντικές αδυναμίες, είναι- σύμφωνα με όσα είπε, τα υψηλά επίπεδα του δημοσίου χρέους που στο βασικό σενάριο της εταιρείας δεν δείχνουν σημεία σημαντικής αποκλιμάκωσης μέχρι το 2025, καθώς και τις εγγενείς αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.

Για τη Moody's, το 79% των χωρών της Ευρωζώνης (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) παρουσιάζει σταθερό outlook, ενώ στις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη συμπεριλαμβάνονται το ενδεχόμενο Brexit, οι εκλογές σε Ισπανία και Πορτογαλία κ.α.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Moody's ρευστότητα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ