«Victor/Victoria» με Παπούλια-Ζουγανέλη στο θέατρο Πάνθεον. Μια πολλά υποσχόμενη παράσταση [εικόνες] - iefimerida.gr

«Victor/Victoria» με Παπούλια-Ζουγανέλη στο θέατρο Πάνθεον. Μια πολλά υποσχόμενη παράσταση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία όαση για τους φίλους της jazz. Το είδος που καθιερώθηκε στη Νέα Ορλεάνη το 1917, πλημμυρίζει τη σκηνή του Πάνθεον από 12 Φεβρουαρίου.

Τo δημοφιλές Victor/Victoria των Μπέικ Εντουαρντς και Χένρι Μαντσίνι, παρουσιάζεται σε μία παράσταση που τα έχει όλα. Απολαυστικές ερμηνείες, χορό, τραγούδι, σύγχρονα σκηνικά, ζωντανή μουσική από 12 άτομα και βέβαια κλαρινέτο, τρομπόνι και τρομπέτα που πλαισιώνουν την ηρωίδα. Η ιστορία της πάμφτωχης σοπράνο Βικτόρια Γκραντ που μεταμφιέζεται σε άντρα και θριαμβεύει στα μεγάλα κλαμπ του μεσοπολεμικού Παρισιού, ως κόμης Βίκτορ Γκραζίσκι, θα ξετυλιχτεί με μια ιδιαίτερη αισθητική ματιά από τον σκηνοθέτη Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

«Victor/Victoria» με Παπούλια-Ζουγανέλη στο θέατρο Πάνθεον. Μια πολλά υποσχόμενη παράσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Γιάννης Ζουγανέλης

Στον απαιτητικό ρόλο που θαυμάσαμε τη Τζούλι Αντριους, η Εβελίνα Παπούλια, με αλλαγμένο λουκ, κοντοκουρεμένη για τις ανάγκες του ρόλου και πανευτυχής που «αγγίζει» όπως τόνισε αυτό το έργο. Πλάι της, κολλητός της φίλος, ο ομοφυλόφιλος Τόντι που υποδύεται ο «αριστοφανικός» σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, Γιάννης Ζουγανέλης. «Δεν τρελαίνομαι για τα μιούζικαλ» είπε κατά την παρουσίαση της παράστασης στους δημοσιογράφους ο πολυτάλαντος Γιάννης Ζουγανέλης, «όμως εδώ έχουμε ένα έργο που ισορροπεί η κωμικότητα με την σοβαρότητα και μιλά για θέματα διαφορετικότητας την εποχή του μεσοπολέμου».

Μιούζικαλ με ιστορία
Μπορεί όλοι να το γνωρίσαμε το 1982 όταν έγινε ταινία και πολύ αργότερα το 1994 όταν μεταφέρθηκε στο Μπρόντγουέϊ, όμως το Victor/Victoria έχει ρίζες σε μία μουσική ταινία του 1933.

«Victor/Victoria» με Παπούλια-Ζουγανέλη στο θέατρο Πάνθεον. Μια πολλά υποσχόμενη παράσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Γιάννης Στάνκογλου

Η υπόθεση
Στο Παρίσι του μεσοπολέμου, η Βικτόρια Γκραντ, μια σοπράνο με οικονομικά προβλήματα προκειμένου να βρει δουλειά ως τραγουδίστρια, αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε άνδρα ύστερα από υπόδειξη του ιμπρεσάριου Τόντι. Σύντομα θα γίνει διάσημη ως Βίκτορ, μέχρι τη στιγμή που ο έρωτας θα μπει στη ζωή της με το πρόσωπο ενός Αμερικανού γκάνγκστερ, που υποδύεται ο Γιάννης Στάνκολγου.

Ο ρόλος του τραγουδιού
Μουσική γραμμένη από τον Χένρι Μαντσίνι, έναν άνθρωπο που έχει κερδίσει 20 βραβεία grammy και 4 όσκαρ, ένα εκ των οποίων για το Victor/Victoria. Η απόδοση κειμένου καθώς και η απόδοση των στίχων έγινε από τη Μυρτώ Κοντοβά και ο Αλέξιος Πρίφτης κρατά την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας. «Το κάθε τραγούδι έχει λόγο που βρίσκεται στην κάθε σκηνή, τη σχολιάζει και πάει την πλοκή παρακάτω».

«Στην Ελλάδα θεωρείται καλό το θαμπό, μην φοβάστε αυτό που λάμπει και η παράσταση αυτή λάμπει» τόνισε ο Γιάννης Ζουγανέλης, προσκαλώντας και προκαλώντας το κοινό στο Πάνθεον.

Στο ρόλο του Βίκτορ-Βικτόρια η Εβελίνα Παπούλια.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Στάνκογλου, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Κοψιδάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Γιώργος Σουξές, Ιάσονας Μανδηλάς, Άρης Πλασκασοβίτης, Παναγιώτης Μαλικούρτης, Πέτρος Ιωάννου.
Μαζί τους: Chali Jennings, Ευγένιος Buli, Σταυριάνα Γαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδου, Μελίνα Κόντη, Παναγιώτης Μαλακός, Ηλίας Μπαγεώργος, Courtney Parker, Γιώργος Παπαδόπουλος, Βασίλης Ρόξενος, Λίζι Σπαχή.
Στα λαμπερά κοστούμια ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης και τα πλούσια σκηνικά ο Μανόλης Παντελιδάκης.

«Victor/Victoria» με Παπούλια-Ζουγανέλη στο θέατρο Πάνθεον. Μια πολλά υποσχόμενη παράσταση [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Θεοδώρα Τζήμου

Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου.

Θέατρο Πάνθεον, Πειραιώς 166 Ταύρος, τηλ.: 210 3471111
Τετάρτη (20:00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21:00), Κυριακή (19:00)
Είσοδος απο 15-45 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ