Παρίστανε τον εκπρόσωπο εταιρείας εσωρούχων και έκλεβε γυμνές φωτογραφίες - iefimerida.gr

Παρίστανε τον εκπρόσωπο εταιρείας εσωρούχων και έκλεβε γυμνές φωτογραφίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άνδρας 27 ετών, ο οποίος αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, είναι ο δράστης της παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής αισθησιακών φωτογραφιών πολλών νεαρών γυναικών

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες και μηνύσεις, που περιήλθαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από το 2014, από νεαρές γυναίκες και γνωστή εταιρία εσωρούχων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες άγνωστος χρήστης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας κάθε φορά διαφορετικά προφίλ προσέγγιζε ως συνεργάτης εταιρίας εσωρούχων, γυναίκες νεαρές ηλικίας προκειμένου να εργαστούν ως μοντέλα στην προώθηση καινούργιων εσωρούχων.

Στην προσπάθειά του να πείσει τις γυναίκες νεαρής ηλικίας, τους υποσχόταν χρηματική αμοιβή από 350 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με τη φωτογράφηση. Παράλληλα, όμως, απαιτούσε από τις γυναίκες την αποστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικού σημειώματος με διάφορα στοιχεία, μεταξύ άλλων σωματικές διαστάσεις καθώς και φωτογραφήσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου να αξιολογηθούν και από άλλο συνεργάτη.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε πολύμηνη ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης και προέκυψε η εμπλοκή 27χρονου στην υπόθεση. Μάλιστα, ο δράστης προκειμένου να μην εντοπιστεί, απέκρυπτε τα ηλεκτρονικά του ίχνη κάνοντας χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης διαδικτύου. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός Η/Υ, συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο, στα οποία ήταν αποθηκευμένες αισθησιακές φωτογραφίες τουλάχιστον 32 γυναικών, μεταξύ των οποίων και εκείνων που κατήγγειλαν το περιστατικό.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν αρμοδίως, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ ο δράστης, που απουσίαζε από την οικία του, αναζητείται να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ