2 νεκροί και 3 τραυματίες από πυροβολισμούς σε ξενώνα αστέγων στο Σιάτλ - iefimerida.gr

2 νεκροί και 3 τραυματίες από πυροβολισμούς σε ξενώνα αστέγων στο Σιάτλ

(Reuters)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος της πόλης έδινε ομιλία για το ζήτημα των αστέγων, πυροβολισμοί έπεσαν στο κέντρο φιλοξενίας αστέγων «Jungle» στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα τον θάνατο 2 αστέγων και των τραυματισμό ακόμη 3.

Σε μια «στοχευμένη επιχείρηση» όπως την χαρακτήρισε η αστυνομία, καθώς ο Δήμαρχος Εντ Μάρεϊ ανέλυε το πρόβλημα και τις λύσεις που προτείνει. Δυο άστεγοι άνδρες, οι οποίοι και έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες, δέχθηκαν την επίθεση ενώ βρίσκονταν μέσα στις σκηνές τους, ενώ ακόμη τρεις γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά.

2 νεκροί και 3 τραυματίες από πυροβολισμούς σε ξενώνα αστέγων στο Σιάτλ | iefimerida.gr 0


Ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, όπου και διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν ήδη καταφέρει να διαφύγουν. Τα θύματα είχαν δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι, την κοιλιακή χώρα και το στήθος.
Ο Δήμαρχος που έσπευσε και αυτός στο σημείο της επίθεσης, είχε δηλώσει σχεδόν προφητικά στην ομιλία του την ίδια ώρα «Αυτή η περιοχή έχει μετατραπεί σε μη διαχειρίσιμη και εκτός ελέγχου τις τελευταίες δυο δεκαετίες».

2 νεκροί και 3 τραυματίες από πυροβολισμούς σε ξενώνα αστέγων στο Σιάτλ | iefimerida.gr 1


Στο Σιάτλ το πρόβλημα της αστεγίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ειδικά τον περασμένο χρόνο, με 66 νεκρούς άστεγους το 2015 και με τον Μάρεϊ να κηρύττει την περιοχή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να συγκρίνει αυτά τα αποτελέσματα με «επιδημία ή φυσική καταστροφή».
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά δυο υπόπτους, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος ΗΠΑ Σιάτλ άστεγοι πυροβολισμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ