ΣΕΦ: Να ξεκαθαρίσει το ΥΠΕΝ το θεσμικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - iefimerida.gr

ΣΕΦ: Να ξεκαθαρίσει το ΥΠΕΝ το θεσμικό πλαίσιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράταση της προθεσμίας για την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ζητά ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών, καθώς ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια των διαγωνισμών.

Οι εν δυνάμει επενδυτές στο χώρο των ΑΠΕ βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού είτε θα πρέπει να περιμένουν τα νέα δεδομένα για κρίνουν αν θα προχωρήσουν ή όχι (χάνοντας έτσι τους όρους σύνδεσης, αφού δεν θα καταθέσουν εγγυητική επιστολή ως τις 29/2/2016) είτε να ρισκάρουν να πληρώσουν την εγγυητική επιστολή (με κίνδυνο κατάπτωσής της) χωρίς να γνωρίζουν καν αν οι μελλοντικοί όροι οδηγούν σε βιώσιμες επενδύσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών τονίζει ότι στο άρθρο 34 του Ν.4342/2015 ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση εγγυητικών επιστολών για έργα ΑΠΕ η 29η/2/2106. Σημειώνουμε ότι, τα ώριμα έργα φωτοβολταϊκών, για τα οποία εκκρεμεί η κατάθεση εγγυητικής επιστολής, αναμένουν το νέο θεσμικό πλαίσιο ενίσχυσης και ειδικότερα τις ρυθμίσεις για τη διενέργεια μειοδοτικών διαγωνιστικών διαδικασιών, ρυθμίσεις που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από το ΥΠEΝ.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΕΦ καλεί τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκουρλέτη να προχωρήσει σε παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης των εγγυητικών επιστολών, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το νέο θεσμικό τοπίο και οριστούν οι λεπτομέρειες της πρώτης πιλοτικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ