Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο,τι και να λένε οι επιστήμονες- όχι τώρα, εδώ και αιώνες- και όποιο επιχείρημα κι αν έχει η NASA, δεν τον πείθουν. Ενας ράπερ είναι βέβαιος ότι η Γη είναι επίπεδη.

Για κάποιο λόγο, ο Μπόμπι Ρέι Σάιμονς Τζούνιορ, ή αλλιώς BoB όπως είναι γνωστός ο Αμερικανός ράπερ και μουσικός παραγωγός, έχει βαλθεί να πείσει και τους άλλους για αυτή την αντίληψή του. Και έχει ξεκινήσει μία καμπάνια μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Με δεκάδες αναρτήσεις, προβάλει κάθε είδους επιχείρημα για να δείξει στον κόσμο ότι- κατά την άποψή του πάντα- η σύγχρονη επιστήμη σφάλλει. «Πολλοί εκνευρίζονται από τη φράση ''επίπεδη Γη''. Αλλά δεν γίνεται να δεις όλες τις αποδείξεις και να μην το καταλάβεις. Ωριμάστε», ήταν μία από τις αναρτήσεις του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, αν πράγματι η Γη δεν ήταν επίπεδη, τότε δεν θα μπορούσε να δει κανείς στον ορίζοντα μακρινές πόλεις, καθώς αυτές θα ήταν κρυμμένες εξαιτίας της καμπυλότητας. «Οσο ψηλά κι αν είσαι, ο ορίζοντας είναι πάντα στο επίπεδο του ματιού. Λυπάμαι, ούτε εγώ ήθελα να το πιστέψω», έχει γράψει ακόμη.

Δεν σταμάτησε εκεί, αφού έχει δημοσιεύσει μία πλειάδα φωτογραφιών οι οποίες θεωρεί ότι υποστηρίζουν αυτή την άποψή του. Οσο κι αν κάποιοι επιχείρησαν να του βάλουν μυαλό, αποδείχθηκε μάταιο. Για παράδειγμα, κάποιος χρήστης του Twitter τον ρώτησε γιατί δεν έχει βρεθεί η άκρη της Γης, αν πράγματι είναι επίπεδη. «Εχεις πάει στην άκρη; 'Η αυτό είναι που σου λέει το βιβλίο φυσικής σου;», του απάντησε ο ράπερ.

Ακόμη και ένας Αμερικανός αστροφυσικός, ο Νιλ ντεΓκράσε Τάισον επιχείρηση να τον μεταπείσει, επισημαίνοντας τις ανακρίβειες στα επιχειρήματα του ράπερ, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο BoB δεν είναι ο μόνος που πιστεύει κάτι τέτοιο, καθώς αποτελεί τάση η άποψη ότι η Γη είναι επίπεδη και δεν περιστρέφεται γύρω από τον Ηλιο. Μάλιστα, αυτά τα επιχειρήματα κερδίζουν έδαφος στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ράπερ τρελαίνει τον κόσμο: Η Γη είναι επίπεδη, μας λένε ψέματα [εικόνες] | iefimerida.gr 5











Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ραπερ επίπεδη Γη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ