Εκρυψαν τα γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να μην προσβληθεί ο πρόεδρος του Ιράν [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Εκρυψαν τα γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να μην προσβληθεί ο πρόεδρος του Ιράν [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πάντα έκανε η Ρώμη για να ευχαριστήσει τον Χασάν Ρουχανί, αλλά και προκειμένου να αποφύγει οποιαδήποτε προσβολή προς τον πρόεδρο του Ιράν.

Εκρυψαν τα γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να μην προσβληθεί ο πρόεδρος του Ιράν [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μάλιστα, δεν δίστασαν να καλύψουν τα γυμνά αγάλματα στο Μουσείο Καπιτολίνι της Ρώμης, εκεί όπου συναντήθηκε ο Ρουχανί με τον Ματέο Ρέντσι. Στις φωτογραφίες από τη συνάντηση της Δευτέρας, οι δύο τους κάθονται κοντά σε ένα μεγάλο άγαλμα του έφιππου Μάρκου Αυρήλιου, αυτοκράτορα της Ρώμης. Ομως τα γυμνά αγάλματα που βρίσκονται γύρω τους, ήταν καλυμμένα από μεγάλα λευκά πάνελ.

Εκρυψαν τα γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να μην προσβληθεί ο πρόεδρος του Ιράν [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Εκρυψαν τα γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να μην προσβληθεί ο πρόεδρος του Ιράν [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 2

Εκπρόσωπος της πόλης, η οποία διαχειρίζεται το μουσείο, ανέφερε στον Guardian ότι οποιαδήποτε απόφαση αφορά την τελετή με τον Ρουχανί και τα έργα τέχνης, είχε ληφθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού της Ιταλίας. Η κίνηση αυτή, να καλυφθούν τα γυμνά αγάλματα, θεωρείται πως ήταν μία ένδειξη σεβασμού για τον Ιρανό πρόεδρο, όπως ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ansa.



Δεν ήταν η μοναδική σχετική κίνηση των Ιταλών αξιωματούχων, αφού αποφασίστηκε να μην σερβιριστεί αλκοόλ στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του Ρουχανί, μία συνήθης διπλωματική χειρονομία για τους Μουσουλμάνους αξιωματούχους που κάνουν επίσημη επίσκεψη.

Εκρυψαν τα γυμνά αγάλματα σε μουσείο της Ρώμης για να μην προσβληθεί ο πρόεδρος του Ιράν [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 3

Την Τρίτη, ο Ιρανός πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, κάτι σπάνιο αλλά όχι δίχως προηγούμενο. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο μεταξύ Ποντίφικα και Ιρανού προέδρου ήταν το 1999.

Οι δύο τους συζήτησαν για την ολοκλήρωση και εφαρμογή της συμφωνίας για τα πυρηνικά, τη σημασία του ρόλου του Ιράν και άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής για την εύρεση πολιτικών λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, όπως και την αποτροπή εξάπλωσης της τρομοκρατίας και του λαθρεμπορίου όπλων.

Η συνάντηση κράτησε 40 λεπτά και περιελάμβανε την ανταλλαγή δώρων. Ο Πάπας έλαβε ένα χειροποίητο χαλί από την πόλη Κομ και ένα βιβλίο με έργα του ζωγράφου Μαχμούντ Φαρσιάν, ενώ χάρισε στον Ρουχανί το μετάλλιο του Αγίου Μαρτίνου και αντίγραφα της παπικής εγκυκλίου για το περιβάλλον, στα αγγλικά και τα αραβικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ