H Google δωρίζει 25.000 laptop για να βοηθήσει τους πρόσφυγες στη Γερμανία - iefimerida.gr

H Google δωρίζει 25.000 laptop για να βοηθήσει τους πρόσφυγες στη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία δωρεά ύψους 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να κάνει η Google, προκειμένου να βοηθήσει τους πρόσφυγες στη Γερμανία.

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα δωρίσει 25.000 laptop σε γερμανικές φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση.

Οι οργανισμοί μπορούν να κάνουν αίτηση για έως και 5.000 laptop, με τις προτεινόμενες χρήσης να περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση μαθημάτων γλώσσας, εκπαιδευτικά εργαλεία για παιδιά και δημιουργία ίντερνετ καφέ, σύμφωνα με το Business Insider.

Το «Project Reconnect» υλοποιείται σε συνεργασία με την NetHope, μία οργάνωση που βοηθά τη σύνδεση ΜΚΟ με τεχνολογικές εταιρείες.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο η Google είχε λανσάρει μία εφαρμογή για smartphone, η οποία παρέχει πληροφορίες χωρίς να καταναλώνει μεγάλο ποσοστό της μπαταρίας. Μεταξύ άλλων δίνει στοιχεία για λιμάνια, μεταφορές, ιατρικές πληροφορίες και μέρη που μπορεί να κοιμηθεί κάποιος, στα αγγλικά, τα αραβικά και άλλες γλώσσες.

Φωτογραφία: Business Insider

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ laptop Google πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ