Με 3 Γκράμι και 7 Χρυσούς δίσκους ο τζαζίστας Ramsey Lewis έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα [βίντεο] - iefimerida.gr

Με 3 Γκράμι και 7 Χρυσούς δίσκους ο τζαζίστας Ramsey Lewis έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της παγκόσμιας τζαζ σκηνής θα εμφανιστεί στο Gazarte το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

O Ramsey Lewis, κάτοχος 3 Βραβείων Γκράμι («Hang on Sloopy» - 1973, Hold it Right There» - 1966, «The In Crowd» - 1965), 7 Χρυσών Δίσκων και με περισσότερα από 80 άλμπουμ στο ενεργητικό του, αποτελεί ηγετική φιγούρα στη σκηνή της σύγχρονης τζαζ για πάνω από 50 χρόνια.

Με 3 Γκράμι και 7 Χρυσούς δίσκους ο τζαζίστας Ramsey Lewis έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η μουσική πορεία του ξεκίνησε στην ηλικία των 4 ετών όταν άρχισε τα μαθήματα πιάνου. Πέρα από την προσωπική του δουλειά που έχει αφήσει το δικό της στίγμα στα μουσικά δρώμενα, ο Ramsey Lewis, με το ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα που τον διακρίνει, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες όχι μόνο από τον χώρο της τζαζ, καθώς αναζητά διαρκώς ευκαιρίες για πειραματισμό και τη δημιουργία νέου ύφους μουσικής.
Κάποιες από αυτές τις συνεργασίες ενδεικτικά είναι αυτή με την Nancy Wilson (The Two of Us), με τη London’s Philharmonic Orchestra (A Classic Encounter) με τον Dr. Billy Taylor (We Meet Again) καθώς και με τους Grover Washington Jr, Earl Klugh και Dave Koz (στο side project Urban Knights).

Πάρτε μια ιδέα από τα live του στο βίντεο

Το εξαιρετικό ταλέντο και η ιδιαίτερη προσωπικότητά του εμπλέκονται εντέχνως, δημιουργώντας έναν πολύ προσωπικό ήχο που μαγνητίζει και παρασύρει το κοινό. Σάββατο 6 Φεβρουαρίου ο Ramsey Lewis και το κουαρτέτο του, υπόσχονται να αφήσουν ιστορία με το live τους.

Ramsey Lewis Quartet
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα έναρξης: 22:00
Από 20-50 ευρώ η είσοδος χωρίς ποτό
GAZARTE Theater Stage: Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ramsey Lewis Quartet jazz Gazarte
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ