Christine Chubbuck: Η παρουσιάστρια ειδήσεων που αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση [εικόνες] - iefimerida.gr

Christine Chubbuck: Η παρουσιάστρια ειδήσεων που αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζωή της Christine Chubbuck, μίας Αμερικανίδας παρουσιάστριας ειδήσεων στη Φλόριντα που αυτοκτόνησε ζωντανά στον αέρα, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης μίας νέας ταινίας που έκανε πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο στο Sundance Film Festival στη Γιούτα.

Την Christine Chubbuck, που αυτοκτόνησε τον Ιούλιο του 1974 όταν ήταν μόλις 29 χρόνων, υποδύεται η Ρεμπέκα Χολ.

«Με πολλούς τρόπους, υπάρχει ακόμα τόσος στιγματισμός και παραπληροφόρηση γύρω από αυτού του είδους τα προβλήματα, στο σημείο που οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτά να μην αναζητούν την βοήθεια που είναι διαθέσιμη σήμερα, έτσι όπως δεν ήταν ήταν διαθέσιμη για την Christine τότε», λέει σε συνέντευξή της η ηθοποιός.

Christine Chubbuck: Η παρουσιάστρια ειδήσεων που αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Christine Chubbuck: Η παρουσιάστρια ειδήσεων που αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ολόκληρη η τραγική ιστορία της Christine
Η ιστορία της Christine Chubbuck είχε σχεδόν ξεχαστεί μέχρι πρόσφατα. Η 29χρονη έμοιαζε να μην αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και έδειχνε απόλυτα λογική όσο διάβαζε τις ειδήσεις την τραγική ημέρα που αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Η Christine κοίταξε την κάμερα και είπε: «Σύμφωνα με την πολιτική του Channel 40 να σας μεταφέρουμε τα τελευταία νέα, θα δείτε μία ακόμα πρώτη απόπειρα αυτοκτονίας». Μετά η παρουσιάστρια τράβηξε ένα όπλο και αυτοπυροβολήθηκε. Ολόκληρη η ομάδα της πάγωσε και κάποιοι μάλιστα νόμισαν ότι πρόκειται για κάποια κακόγουστη φάρσα. Όταν όμως το αφεντικό της έτρεξε για να της βάλει τις φωνές για αυτό που έκανε, ήρθε αντιμέτωπος με την πικρή αλήθεια.

Christine Chubbuck: Η παρουσιάστρια ειδήσεων που αυτοκτόνησε σε ζωντανή μετάδοση [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αμέσως η Christine μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ώρες αργότερα.

Όπως λέγεται, η ίδια έκανε λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας γιατί ήθελε να είναι καλυμμένη για την περίπτωση που παρέμενε στη ζωή. Επιπλέον, μία ακόμα αποκάλυψη προκάλεσε τρόμο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η Chubbuck είχε γράψει την είδηση του θανάτου της σε τρίτο πρόσωπο, σημειώνοντας μάλιστα ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν πεθάνει.

Από την πλευρά της, η οικογένεια της Chubbuck παραδέχτηκε ότι έπασχε από κατάθλιψη και είχε αυτοκτονικές τάσεις. Σύμφωνα με τη μητέρα της μάλιστα, ένιωθε πολύ μόνη, καθώς είχε κάνει μόνο δύο σχέσεις στη ζωή της χωρίς να τις έχει ολοκληρώσει σεξουαλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ