Vintage ιστορίες: Το ερωτικό σκάνδαλο του «χρυσού αγοριού» της Θάτσερ που συντάραξε τη Βρετανία [εικόνες]

Παρά το γεγονός πως τα '80s ήταν μια δεκαετία πλούσια σε σκάνδαλα για τη Βρετανία, μία ιστορία ξεχώρισε περισσότερες από τις άλλες.

Ο Σέσιλ Πάρκινσον τα είχε όλα. Ηταν όμορφος, γλυκύτατος, ευφραδής και μορφωμένος. Από γιος σιδηροδρόμου βρέθηκε στην κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ και πιθανότατα κάποια στιγμή να γινόταν πρωθυπουργός της Βρετανίας, αν το σκάνδαλο δεν είχε ξεσπάσει.

Σχεδόν κανείς δεν θυμάται τα επιτεύγματά του και όλη τον έχουν συνδέσει το όνομά του με αυτό της Σάρα Κέις, της πρώην γραμματέως του με την οποία είχε σχέση.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Ο Πάρκινσον βοήθησε τη βαρόνη Θάτσερ να εξασφαλίσει μια σαρωτική νίκη στις εκλογές του 1983 ως πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος και στις προθέσεις του ήταν να προωθήσει εαυτόν στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, κάτι που θα τον έθετε αυτομάτως σε θέση ισχύος.

Ωστόσο, η «Σιδηρά Κυρία» έπρεπε να καθυστερήσει τον σχηματισμό υπουργικού συμβουλίου μετά την πληροφόρησή της πως ο Σεσίλ Πάρκινσον θα γίνει πατέρας. Οχι από τη γυναίκα του, αλλά από την πρώην γραμματέα του. Για να παίξει δίκαια η Θάτσερ τον έκανε γραμματέα Εμπορίου και Βιομηχανίας. Τέσσερις μήνες αργότερα, όμως, τον ανάγκασε να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίου, όταν και η υπόθεσή του δημοσιεύτηκε.

Η Σάρα Κέις για να ξεκαθαρίσει το τοπίο είχε κάνει δήλωση, μιλώντας για τις υποσχέσεις του Πάρκινσον να την παντρευτεί.

Μετά από μια σύντομη συνάντηση με την Θάτσερ σε σουίτα ξενοδοχείου του Μπλάκπουλ στις 2 τα ξημερώματα, ο Πάρκινσον υπέβαλλε την παραίτησή τους στις 8 το πρωί.

Αργότερα, η Σάρα σε βιβλίο της ισχυρίστηκε πως της είχε ζητηθεί να προχωρήσει σε άμβλωση και πως αυτή είχε «παζαρευτεί με κάθε τρόπο». Η Φλόρα γεννήθηκε και ήταν ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες και σύνδρομο Asperger, ενώ στα τέσσερά της χρόνια έκανε επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο.

Ο Λόρδος Πάρκινσον κατέκτησε μια σπάνια δικαστική εντολή, που απαγόρευε να μιλά κάποιος δημόσια για τη Φλόρα ή να αποκαλύψει την ταυτότητά της. Αυτό έληξε, όταν η κοπέλα έκλεισε τα 18.

«Αν με αγαπούσες, θα ήθελες να με δεις και είσαι στην καθημερινότητα μου. Νομίζω πως ο πατέρας μου μου συμπεριφέρθηκε πολύ άσχημα», είπε η νεαρή, όταν ενηλικιώθηκε.

Η Σάρα Κέις

Ο Σέσιλ Πάρκινσον, παρά το σκάνδαλο, παρέμεινε με τη σύζυγό του, Αν, με την οποία απέκτησε τρεις κόρες. Για να επιστρέψει στην πολιτική του καριέρα, περίμενε τέσσερα χρόνια, όταν και πήρε τη θέση του υπουργού Ενέργειας. Απόφαση-ορόσημο στη σταδιοδρομία του θεωρείται η ιδιωτικοποίηση στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Οσον αφορά τις βλέψεις του για ηγέτης των Συντηρητικών, το σκάνδαλο τις «πήρε» μαζί του, με τον Τζον Μέιτζορ να κερδίζει τη Θάτσερ αλλά και την καρέκλα.

Αφησε την βουλή των Κοινοτήτων το 1992, παίρνοντας τον τίτλο Λόρδος. Μια σύντομη και απροσδόκητη επιστροφή του στο πολιτικό σκηνικό έγινε το 1997, όταν σε ηλικία 65 ετών υπηρέτησε ως δεύτερος πρόεδρος των Συντηρητικών, μετά τη σαρωτική νίκη του Τόνι Μπλερ. Από την βουλή των Λόρδων, τελικά, αποσύρθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στις 22 Ιανουαρίου, ο γιος του σιδηροδρόμου, ο πολιτικός, ο εραστής της γραμματέας και τελικά Λόρδος απεβίωσε μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Με δύο από τις τρεις κόρες του, Τζοάνα και Μέρι

Με τη σύζυγό του Αν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ