Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία βγαίνει πιο δυνατή - Πρώτη δύναμη στην παγκόσμια αρένα - iefimerida.gr

Βενιάμης: Η ελληνική ναυτιλία βγαίνει πιο δυνατή - Πρώτη δύναμη στην παγκόσμια αρένα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ελληνική ναυτιλία ήταν και θα παραμείνει πρώτη δύναμη παρά το γεγονός ότι ο ναυτιλιακός κλάδος παγκοσμίως βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σοβαρή και μεγάλης διάρκειας οικονομική κρίση.

Τη σχετική επισήμανση έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ.Θ. Βενιάμης από το βήμα του 2ου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Ναυτεμπορικής. Ο κ. Βενιάμης αναφέρθηκε στις πρόσφατες παρεμβάσεις της Κομισιόν στα ζητήματα της ελληνικής ναυτιλίας και είπε ότι είναι ύψιστη υποκρισία των ευρωπαϊκών ελεγκτικών οργάνων να καταγγέλλουν το ελληνικό φορολογικό σύστημα, το οποίοι οι ίδιοι ακολούθησαν ως μοντέλο για να σώσουν την ευρωπαϊκή ναυτιλία και να μην ακολουθήσει τη μοίρα της ευρωπαϊκής ναυπηγικής βιομηχανίας.

«Το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα ότι το φορολογικό μας καθεστώς είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό κατέπεσε όταν παραθέσαμε στην πολιτεία συγκριτικά οικονομική στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο πιο ακριβή είναι η φορολόγηση του πλοίου και της διαχείρισής του στην Ελλάδα, ειδικά με τον εθελοντικό διπλασιασμό της φορολογίας», πρόσθεσε. Ακόμη ο κ. Βενιάμης ανέφερε ότι η ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή και μεγάλη διάρκειας οικονομική κρίση, αλλά πρόσθεσε ότι παρόλες τις αντίξοες συνθήκες οι Έλληνες πλοιοκτήτες συνεχίζουν να διατηρούν το μερίδιο του λέοντος στην παγκόσμια ναυτιλιακή κατάταξη. «Καλούμεθα να αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι στις φουρτούνες φαίνεται ο καλός ο καπετάνιος. Όμως προϋπόθεση της επιτυχίας μας είναι να μας επιτραπεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο να διατηρούμε τον στόλο μας ανταγωνιστικό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ