Ταλιατέλες με κιμά, η ιταλική συνταγή

Σας δίνω την καθαρόαιμη ιταλική συνταγή, η οποία σέβεται τα υλικά και τα αρώματα και δίνει λίγο χρόνο παραπάνω στο μαγείρεμα.


Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχάρι από ελιά ή σπάλα (εγώ βάζω κιμά από γίδα (!))*
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλωνάρια σέλινο βιολογικό
  • 2 καρότα βιολογικά
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Ζωμό κότας ή λαχανικών
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας ή πελτέ ντομάτας, ή ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι θυμάρι, ή τριμένο
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα ποιοτική, κομμάτι για τρίψιμο, όχι έτοιμη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα καρότα και το σέλινο
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το μισό ελαιόλαδο και ροδίστε καλά τον κιμά, για 10-12 λεπτά
  • Βγάλτε τον κιμά στην άκρη
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ροδίστε κρεμμύδι, σκόρδα, καρότα και σέλινο
  • Αφήστε τα 2-3 λεπτά να βγάλουν αρώματα
  • Ρίξτε τον κιμά και το κρασί
  • Αφήστε τα υγρά να σωθούν κατά το ήμισυ
  • Βάλτε το ζωμό και την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι
  • Αλάτι χοντρό, μαύρο, θαλασσινό και πιπέρι
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσει επί 40 λεπτά
  • Ανακατέψτε κάπου κάπου, προσθέστε μισό ποτήρι νερό αν χρειάζεται
  • Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες σε πολύ νερό που βράζει, με αλάτι
  • Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο, τρίβετε παρμεζάνα μπόλικη

*Δεν εμπιστεύομαι πλέον το μοσχάρι μαζικής εκτροφής, ίσως έχω δει πολλά βίντεο σχετικά. Εξακολουθώ να πιστεύω, ίσως αφελώς, ότι η γίδα δεν μπορεί να τραφεί με περίεργα πράγματα ή με περίεργο τρόπο. Τη βρίσκω κατά καιρούς στον κρεοπώλη μου, στην Αθήνα, και αγοράζω επαρκείς ποσότητες, και για μπιφτέκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ταλιατέλες κιμά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ