Σουφλέ με πατάτες και τυρί

Θα σας καταπλήξει αυτή η συνταγή. Δεν έχει μόνο τυριά, αυτό το σουφλέ δεν το αγαπούν όλοι. Η βραστή πατάτα και η ελαφριά μπεσαμέλ που περιέχει ανεβάζουν το πιάτο δέκα κλάσεις!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια τυρί Εμμενταλ
  • 400 γραμμάρια πατάτες κίτρινες, σκληρές, τύπου Νάξου
  • 3 αυγά

Υλικά για την εύκολη μπεσαμέλ

  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 25 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Τρίψτε το τυρί και βάλτε το στην άκρη
  • Καθαρίστε και βράστε τις πατάτες σε αλμυρό νερό, για 25 λεπτά
  • Σε μια κατσαρόλα λυώνετε το βούτυρο
  • Προσθέστε το αλεύρι μια κι έξω και ανακατέψτε διαρκώς επί 3-4 λεπτά
  • Βάλτε το γάλα (όχι ζεστό)
  • Ανακατέψτε καλά, ρίξτε μοσχοκάρυδο και αλάτι
  • Ανακατέψτε την μπεσαμέλ επί 5 λεπτά να πάρει σώμα
  • Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Διαχωρίστε τον κρόκο από τα ασπράδια των αυγών
  • Σε ένα μπολ λυώστε τις βραστές πατάτες με ένα πηρούνι
  • Ρίξτε τους 3 κρόκους και το τυρί
  • Ανακατέψτε καλά, προσθέστε λίγο αλάτι
  • Προσθέστε την μπεσαμέλ (να έχει κρυώσει αρκετά)
  • Χτυπήστε τα ασπράδια (με ελάχιστο αλάτι) και βάλτε τα στα υπόλοιπα υλικά
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι (με ύψος) για σουφλέ και ρίξτε το μείγμα
  • Ψήστε για 10-15 λεπτά
  • Σερβίρετε αμέσως
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σουφλέ τυριά πατάτες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ