Σουφλέ με πατάτες και τυρί - iefimerida.gr

Σουφλέ με πατάτες και τυρί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα σας καταπλήξει αυτή η συνταγή. Δεν έχει μόνο τυριά, αυτό το σουφλέ δεν το αγαπούν όλοι. Η βραστή πατάτα και η ελαφριά μπεσαμέλ που περιέχει ανεβάζουν το πιάτο δέκα κλάσεις!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια τυρί Εμμενταλ
  • 400 γραμμάρια πατάτες κίτρινες, σκληρές, τύπου Νάξου
  • 3 αυγά

Υλικά για την εύκολη μπεσαμέλ

  • 40 γραμμάρια βούτυρο
  • 25 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι γάλα
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
Σουφλέ με πατάτες και τυρί | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Τρίψτε το τυρί και βάλτε το στην άκρη
  • Καθαρίστε και βράστε τις πατάτες σε αλμυρό νερό, για 25 λεπτά
  • Σε μια κατσαρόλα λυώνετε το βούτυρο
  • Προσθέστε το αλεύρι μια κι έξω και ανακατέψτε διαρκώς επί 3-4 λεπτά
  • Βάλτε το γάλα (όχι ζεστό)
  • Ανακατέψτε καλά, ρίξτε μοσχοκάρυδο και αλάτι
  • Ανακατέψτε την μπεσαμέλ επί 5 λεπτά να πάρει σώμα
  • Αφήστε την στην άκρη να κρυώσει
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Διαχωρίστε τον κρόκο από τα ασπράδια των αυγών
  • Σε ένα μπολ λυώστε τις βραστές πατάτες με ένα πηρούνι
  • Ρίξτε τους 3 κρόκους και το τυρί
  • Ανακατέψτε καλά, προσθέστε λίγο αλάτι
  • Προσθέστε την μπεσαμέλ (να έχει κρυώσει αρκετά)
  • Χτυπήστε τα ασπράδια (με ελάχιστο αλάτι) και βάλτε τα στα υπόλοιπα υλικά
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι (με ύψος) για σουφλέ και ρίξτε το μείγμα
  • Ψήστε για 10-15 λεπτά
  • Σερβίρετε αμέσως
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή σουφλέ τυριά πατάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ