Δεν λιγώνει, δεν παχαίνει και δίνει μια μοναδική γεύση αγνού λεμονιού. Επιλέξτε τα σωστά υλικά και απολαύστε τη μπάρα λεμονιού σε όλες τις περιστάσεις, ακόμη και στο γραφείο.
Υλικά
- Για τη ζύμη
- 125 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 60 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά
- 1 μυτούλα του κουταλιού αλάτι
- 1 κουταλιά σπόρους παπαρούνας ή μαύρο σουσάμι
- 2 κουταλιές σούπας ψίχα αμυγδάλου
- 6 κουταλιές σούπας βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
- Για τη γαρνιτούρα
- 180 γραμμάρια ζάχαρη ξανθιά
- 2 αυγά
- 1/4 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1/2 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Σκεπάστε μια μεγάλη πλάκα φούρνου με χαρτί για ψήσιμο
- Σε ένα μεγάλο μπολ δουλέψτε τα υλικά για τη ζύμη με τα δάχτυλα
- Δουλέψτε 2 λεπτά, η ζύμη να είναι σαν crumble, λίγο ξερή
- Για να γίνει πιο γρήγορα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός
- Βάλτε τη ζύμη στο ταψί και πιέστε την να πιάσει όλη την επιφάνεια
- Ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι άκρες
- Οσο ψήνεται η ζύμη ετοιμάστε τη γαρνιτούρα
- Με έναν αυγοδάρτη ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ
- Θα έχετε μια βαριά και υγρή σος
- Ρίξτε τη σος πάνω στην ζύμη και ξαναψήστε για άλλα 30 λεπτά
- Η επιφάνεια αυτής της λεμονάτης τάρτας δεν ροδίζει, βγάλτε την στην ώρα της
- Κρυώστε τη μπάρα σε μια σχάρα
- Οταν κρυώσει κόψτε την σε κομμάτια
- Μετά από 2 ημέρες, διατηρούνται τέλεια στο ψυγείο σε ένα ερμητικά κλειστό κουτί
- Βγάλτε τις από το ψυγείο λίγο νωρίτερα για να καταναλωθούν
Είναι σημαντικό το αλεύρι της ζύμης να είναι ολικής.