Tι είναι οι «Freemales» -Μόνες, σέξι 60άρες που κάνουν σαν 30άρες [εικόνες] - iefimerida.gr

Tι είναι οι «Freemales» -Μόνες, σέξι 60άρες που κάνουν σαν 30άρες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν ξέρετε από στατιστικά, τότε κάπου θα έχει «πάρει» το μάτι σας πως οι γυναίκες άνω των 60 ετών ενεργούν σαν 30άρες. Εχουν πάρει διαζύγιο, κάνουν σεξ και αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτό που «λέει» η ηλικία τους.

Τι στο καλό γίνεται; Τα στατιστικά στοιχεία περί διαζυγίων σε αυτή την ηλικία έχουν αυξηθεί κατά το 1/3 την τελευταία δεκαετία. Μπορεί να είναι το άδειο σπίτι, ο ρόλος της γιαγιάς-νταντάς, η συνταξιοδότηση, μερικές αιτίες που κάνουν τις γυναίκες αυτές να τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο αριθμός των ατόμων μεταξύ 45-64 ετών που μένουν μόνοι τους έχει αυξηθεί κατά 23% την τελευταία δεκαετία, με την πλειοψηφία να είναι γυναίκες.

Οσες βρίσκονται γύρω στα 60 ενηλικιώθηκαν τη στιγμή που το φεμινιστικό κίνημα ήταν σε καλό δρόμο. Οι freemales, όπως κάποιοι ονόμασαν το νέο «είδος» γυναικών, αισθάνονται πως η ζωή έχει απείρως περισσότερες δυνατότητες από το να είσαι μητέρα και γιαγιά.

Πρόκειται για μια νέα «αυθάδη» φυλή γυναικών, που έλαμψε στο χώρο εργασίας της, έζησε μια πανκ ζωή και ταξίδεψε στον κόσμο οικονομικά.

«Επέλεξαν να ζήσουν την περιπέτεια αργότερα στη ζωή τους», λέει η Τζέιν Κέλοκ, ιδρύτρια του μπλογκ Woman's Room, το οποίο έχει κοινό που ενδιαφέρεται για στυλ και μόδα που ξεπερνά τα 80 έτη.

«Δεν βλέπουν τα 60 ως ένα τέλος, αλλά ως νέα αρχή», προσθέτει. Οπως αναφερει η Τζέιν, αυτές οι γυναίκες επιλέγουν να είναι μόνες και ένας από τους λόγους που δεν είναι πια τόσο επιφυλακτικές είναι πως έχουν αποδεχτεί τη διαδικασία της γήρανσης.

Tι είναι οι «Freemales» -Μόνες, σέξι 60άρες που κάνουν σαν 30άρες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η καλλιτέχνης Τζόις Γκαν Κέρνς, που είναι 67 ετών, έχει ζήσει δύο, όχι και τόσο επιτυχημένους, γάμους και μια μακροχρόνια σχέση. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι πιο ευτυχισμένη από ποτέ.

«Δεν έχω κανέναν να γκρινιάζει, να έχει προσδοκίες από εμένα, να είναι κτητικός ή να υπαγορεύει πως θα περνώ τον χρόνο μου. Ωστόσο, αισθάνομαι υποκρίτρια...Είμαι τόσο πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που και οι δύο γιου μου έχουν ευτυχίσει στους γάμους τους», αναφέρει.

Μιλώντας για τη μοναξιά, η Τζόις λέει πως δεν την έχει βιώσει. «Νομίζω πως αν ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους, θα οδηγηθείτε σε μια ενδιαφέρουσα ζωή». Μια σχέση χρειάζεται πολύ συναισθηματική ενέργεια, αλλά αυτό δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι μια κατάσταση μυαλού», τονίζει και σίγουρα δεν αισθάνεται ημιτελής συναισθηματικά.

Από την άλλη πλευρά, η Μέρι, που είναι 74 ετών, έχει παντρευτεί μία φορά και τα τελευταία 7 χρόνια είναι μόνη της.

«Είμαι χαρούμενη, βρίσκομαι στο Λονδίνο. Δεν βρίσκω κάποιο πρόβλημα στο ότι είμαι μόνη. Τώρα, δεν ψάχνω για κάποιον σύντροφο. Δεν κάνω καλές επιλογές, ποτέ δεν έκανα. Εχω φίλους που δεν παντρεύτηκαν ποτέ», λέει.

Η Ruth Knight, ψυχοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στις σχέσεις, τονίζει πως ένας από τους λόγους αύξησης των διαζυγίων σε αυτές τις ηλικίες είναι πως οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, είναι πιο υγιείς και δεν βλέπουν πια το διαζύγιο ως στίγμα.

Tι είναι οι «Freemales» -Μόνες, σέξι 60άρες που κάνουν σαν 30άρες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Σήμερα οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές και παίρνουν αποφάσεις», επισημαίνει.

Ο έγγαμος βίος της Τζίνα ξεκίνησε στα 17 της και κατέληξε σε διαζύγιο. Σήμερα, στα 60 της ζει στο Παρίσι και παρά τη χαρά της που είναι single, κάποιες φορές της λείπει η συντροφικότητα. Βέβαια, αυτό δεν την σταματά από το να είναι σεξουαλικά ενεργή, με έναν άνθρωπο που είναι 15 χρόνια νεότερός της.

«Εχει πλάκα, με κάνει να αισθάνομαι νέα!», δηλώνει και συνεχίζει: «Τα 60 είναι τρομακτικά. Από τη μία αισθάνεσαι καλά και από την άλλη έχεις έναν μεγάλο αριθμό. Οπου σκέφτεσαι: πόσα καλά χρόνια έχω ακόμα. Ετσι, υπάρχει η αίσθηση του επείγοντος. Απολαύστε ό,τι έχετε, ζήστε με τον τρόπου που θέλετε και κάντε το τώρα».

Tι είναι οι «Freemales» -Μόνες, σέξι 60άρες που κάνουν σαν 30άρες [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 60 ετών γυναίκες νέα ζωή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ