ΓΑΠ: Βοηθείστε κι εσείς Παπούλιας: Θα κάνω ότι μπορώ [βίντεο] - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Βοηθείστε κι εσείς Παπούλιας: Θα κάνω ότι μπορώ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δήλωση ότι θα συμβάλλει καθοριστικά ο ίδιος στην συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτατης συνεννόησης έκανε εξερχόμενος από το προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, τονίζοντας οτι η νέα κυβέρνηση θα έχει αντικείμενο την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και όσων απαιτούνται από αυτήν. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε τη βοήθεια του κ. Καρόλου Παπούλια και ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Σήμερα ήρθα στον Πρόεδρο για να τον ενημερώσω ότι θα συμβάλλω καθοριστικά για συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας που θα έχει ως στόχο την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και των επομένων βημάτων που απαιτούνται από την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου. Η απόφαση της 26ης Οκτωβριου και τα βήματα που απαιτούνται είναι αναγκαία προϋπόθεση για την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Για την δημιουργία αυτή της κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας θα συνεχίσω ο ίδιος τις πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες.»

ΓΑΠ: Δεν είμαι κολλημένος σε καρέκλες

Νωρίτερα, πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα κάνει οτι μπορεί για να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, ακόμα και χωρίς τον ίδιο, αφού δεν είναι «κολλημένος με τις καρέκλες». Συγκεκριμένα, πριν αποχωρήσουν οι κάμερες, ο πρωθυπουργός είπε στον κ. Παπούλια:

«Οπως ξέρετε χθες η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας. Βλέπω επί της ουσιας συναίνεση αλλά όχι στην πράξη.

Δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες. Χρειάζεται προσπάθεια για να μην οδηγηθεί η χώρα στην περιπέτεια των εκλογών. Στόχος είναι να φτάσουμε στην επικύρωση της νέας δανειακής σύμβασης για την χώρα. Φοβάμαι μήπως η άρνηση στη συναίνεση ανησυχήσει τους ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα έστελνε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θέλει να μείνει στον στενό πυρήνα της ευρωζώνης »

Τι είπε ο Κάρολος Παπούλιας

«Τώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για όλους μας. Πρέπει να βρεθεί δρόμος συνεννόησης. Δεν βλέπω κανένα άλλον δρόμο να υπάρχει παρά το δρόμο της συνεννόησης. Θα καταβάλλω όσες προσπάθειες μπορώ για το καλό της πατρίδας» απάντησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να του ανταπαντήσει ο κ. Παπανδρέου «είμαι βέβαιος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ