Εμφυτεύματα: Χαμογελάτε ξανά σε μόλις 1 ημέρα! - iefimerida.gr

Εμφυτεύματα: Χαμογελάτε ξανά σε μόλις 1 ημέρα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια απόλυτα τεκμηριωμένη μέθοδο, η οποία δίνει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας, μπορείτε μέσα σε μια μέρα να επανακτήσετε σταθερά δόντια με την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να καλύψουν ασθενείς που έχουν χάσει ένα ή και περισσότερα δόντια αναβαθμίζοντας τη ζωή τους άμεσα, αρκεί να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Η συγκεκριμένη τεχνική η οποία λέγεται άμεση φόρτιση, Same Day Implant, έχει επιστημονικό υπόβαθρο, είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

Ας δούμε ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για αυτήν την επεμβατική μέθοδο:

  • Ο ασθενής θα πρέπει να μην είναι καπνιστής
  • Να κάνει άριστη στοματική υγιεινή
  • Να έχει καλή ποιότητα οστού και η σύγκλεισή του να ευνοεί την άμεση φόρτιση
  • Πλεονεκτήματα από την άμεση φόρτιση
  • Παρότι αναφερόμαστε σε μια χειρουργική τεχνική, είναι άκρως προβλέψιμη και πολύ συχνά αποτελεί μια συντηρητική προσέγγιση για τον ασθενή.
  • Αναπληρώνεται άμεσα η μασητική λειτουργία.
  • Αποκαθίσταται η αυτοπεποίθηση του ασθενούς και υπάρχει ένα αίσθημα ασφάλειας ότι δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη βλάβη του στόματός του.
  • Γλιτώνει τον ασθενή από δαπάνη χρόνου και ταλαιπωρίας.
  • Η άμεση επαναφορά της αισθητικής του στόματος, χωρίς την ανάγκη μεταβατικών εργασιών.

Τί πρέπει να προσέχει ο ασθενής όταν επιλέγει τη λύση των εμφυτευμάτων και ειδικά την αποκατάσταση σε μια μέρα.

  • Το εμφύτευμα θα πρέπει να είναι υψηλής καθαρότητας σε τιτάνιο.
  • Θα πρέπει επίσης να είναι η επιστημονική ομάδα κατάλληλα εκπαιδευμένη και έμπειρη.
  • Ο ασθενής θα πρέπει να είναι αποφασισμένος να τηρήσει απόλυτα τις οδηγίες του θεράποντος γιατρού.
  • Η διακοπή του καπνίσματος είναι αναγκαία 10 μέρες πριν την τοποθέτηση και τουλάχιστον 10 μέρες μετά.
  • Η στοματική υγιεινή πρέπει να είναι αποτελεσματική και καθημερινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το λειτουργικό αποτέλεσμα όσο και το ψυχολογικό αντίκτυπο στον ασθενή είναι ανυπολόγιστο. Η τεράστια βελτίωση μέσα σε μια μόνο μέρα προκαλεί μεγάλη ικανοποίηση. Τα εμφυτεύματα για να φορτιστούν άμεσα και να μπορούν να δεχτούν την ακίνητη προσθετική εργασία θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί με συγκεκριμένη ροπή. Η αντίσταση που συναντά ο γναθοχειρουργός κατά την τοποθέτηση του/των εμφυτευμάτων είναι ενδεικτική.

Σε αραιό οστό, που το εμφύτευμα μπαίνει με χαμηλή ροπή, το εμφύτευμα δε δύναται να φορτιστεί άμεσα. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείται με ακρίβεια όχι μόνο το χειρουργικό αλλά και το προσθετικό πρωτόκολλο εργασίας, κατά το οποίο απαιτείται από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο να μπορεί να παραδώσει την προσθετική εργασία σε λίγες μόνο ώρες.

Τέλος χρειάζεται να γίνει κατανοητό ότι τα εμφυτεύματα δεν πρέπει να “ενοχλούνται” από τους επεμβαίνοντες μια εβδομάδα μετά την τοποθέτησή τους, διότι τότε αρχίζει η φάση της οστεοενσωμάτωσης η οποία δεν πρέπει να διαταράσσεται. Δημιουργείται η ερώτηση πώς μπορεί να μην διαταράσσεται η οστεοενσωμάτωση κατά την άμεση φόρτιση αφού το δόντι ή και ολόκληρη η προσθετική εργασία είναι στη διάθεση του ασθενούς και χρησιμοποιείται από αυτόν κατά τη μάσηση;

Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν ο ασθενής πληροί τις προϋποθέσεις, τηρηθεί το χειρουργικό πρωτόκολλο και η προσθετική εργασία εδράζει σωστά, η οστεοενσωμάτωση δεν επηρεάζεται από τη φόρτιση του εμφυτεύματος και η ποιότητα του οστού που δημιουργείται γύρω από το εμφύτευμα 6 μήνες μετά είναι ακριβώς η ίδια, με ή χωρίς τη φόρτισή του.

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες την κα Ιωάννα Καζάκου, Οδοντίατρος, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.stoma.com.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ