Η Γερμανία αυξάνει κατά 40% την οικονομική βοήθεια στην Τουρκία για το προσφυγικό - iefimerida.gr

Η Γερμανία αυξάνει κατά 40% την οικονομική βοήθεια στην Τουρκία για το προσφυγικό

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη είναι αποφασισμένη να βάλει η Γερμανία, ενισχύοντας την Τουρκία με την ελπίδα ότι θα ανασχεθεί το κύμα των προσφύγων.

Το Βερολίνο είναι διατεθειμένο να αυξήσει κατά 40% την οικονομική βοήθεια που προσφέρει στην Αγκυρα, για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, όπως δήλωσε ο υπουργός Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας Γκερντ Μίλερ, στην Bild am Sonntag.

Η Τουρκία είχε συμφωνήσει να βοηθήσει στην ανακοπή των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα την οικονομική ενίσχυση και την επιτάχυνση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, στην Σύνοδο Κορυφής με την ΕΕ, τον περασμένο Νοέμβριο.

«Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία και θα αυξήσουμε το ποσό της βοήθειας από τα 36 στα 50 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε τώρα ο Μίλερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ