Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι-Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο συντηρητικός υποψήφιος - iefimerida.gr

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι-Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο συντηρητικός υποψήφιος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις κάλπες σήμερα οι Πορτογάλοι για τις προεδρικές εκλογές.

Φαβορί ο δημοφιλής υποψήφιος της κεντροδεξιάς, Μαρσέλου Ρεμπέλου ντε Σόουζα και τα στοιχήματα τον θέλουν να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.

Ο Ρεμπέλου ντε Σόουζα, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, 67 ετών, πιστώνεται από το 52 ως το 55% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, διατηρώντας τεράστιο προβάδισμα επί του πλησιέστερου αντιπάλου του, του ανεξάρτητου αριστερού Αντόνιου Σαμπάι ντα Νόβοα, ο οποίος συγκεντρώνει από το 17 ως το 22% των προθέσεων ψήφου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το σημαντικότερο στοιχείο της διαδικασίας είναι ότι ο αρχηγός του κράτους αποκτά ένα πολιτικό «πυρηνικό όπλο» όπως λέγεται στην Πορτογαλία: το δικαίωμα να διαλύει τη Βουλή, σε μια συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Νοέμβριο, εξαρτάται από μια εύθραυστη συμμαχία με τη ριζοσπαστική αριστερά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα γύρω στις 20:00 (22:00 ώρα Ελλάδας).

Εάν κανένας από τους υποψηφίους δεν καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος τη 14η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ