Ο Χιούγκο Ντίξον προβλέπει για την Ελλάδα: Τον Μάιο η αξιολόγηση του προγράμματος - iefimerida.gr

Ο Χιούγκο Ντίξον προβλέπει για την Ελλάδα: Τον Μάιο η αξιολόγηση του προγράμματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στο επόμενο τρίμηνο προβλέπει πως θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ο αναλυτής του Reuters Χιούγκο Ντίξον.

«Αν είναι έτοιμος ο Τσίπρας να περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή, τότε πιστεύω ότι υπάρχει προοπτική να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το ορθόδοξο Πάσχα δηλαδή τον Μάιο. Δεν νομίζω να ολοκληρωθεί έως το καθολικό Πάσχα το οποίο είναι το Μάρτιο», δήλωσε στο Mega.

Παράλληλα, εκτιμά πως τα μέτρα που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση θα είναι επώδυνα, υπογραμμίζοντας πως το «κοινωνικά δίκαιο δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι επώδυνο αλλά ότι ο πόνος πρέπει να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο».

«Αυτό ήθελα να τονίσω. Ας μην κρύβουμε το γεγονός ότι θα είναι επώδυνο. Εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να βρει τον τρόπο για να μοιραστεί ο πόνος όσο το δυνατόν πιο δίκαια», προσθέτει.

Οσον αφορά τη περιβόητη φράση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή ανόητη», ο κ. Ντίξον σχολίασε: «Δεν πιστεύω ότι απευθυνόταν στον κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι ο κ. Σόιμπλε είχε δίκιο διότι το κλειδί για την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι η εφαρμογή. Η φράση μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί και ο κ. Σόιμπλε ενίοτε δεν είναι τόσο διπλωμάτης όσο θα θέλαμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ