Στους 32.000 οι συνταξιούχοι-μαϊμού του ΙΚΑ - iefimerida.gr

Στους 32.000 οι συνταξιούχοι-μαϊμού του ΙΚΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά τριάντα δυο χιλιάδες είναι οι συνταξιούχοι-«μαιμού» του ΙΚΑ, όπως αποδείχτηκε από την απογραφή που έκανε πρόσφατα το ταμείο μέσω των τραπεζών, ενώ εντυπωσιακό της κατάστασης είναι ότι στο διάστημα της απογραφής αυξήθηκαν, όλως περιέργως, οι δηλώσεις θανάτων συνταξιούχων κατά αντίστοιχο αριθμο.

Συγκεκριμένα, η απογραφή έγινε από 1ης Ιουλίου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου και στο διάστημα αυτό 80.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες! Βέβαια, για να αποφύγει το ενδεχόμενο «ξεχασιάρηδων» η διοίκηση του ΙΚΑ έδωσε τη δυνατότητα στους δικαιούχους να προσέρθουν στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος, να απογραφούν εκεί ώστε να συνεχίσουν να εισπράττουν τη σύνταξη τους. Ωστόσο, ακόμα και μετά την καταβολή της σύνταξης του Νοεμβρίου εξακολουθούν να υπάρχουν 32.000 συνταξιούχοι που δεν έχουν ακόμα απογραφεί.

Να σημειωθεί ότι στους ελέγχους που διενεργεί το ίδρυμα έχει επισημανθεί το εξής χαρακτηριστικό στοιχείο: Στο διάστημα που έγινε η απογραφή, οι δηλώσεις θανάτων συνταξιούχων αυξήθηκαν κατά 34.000 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010...

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του Ιδρύματος έχει δηλώσει επανηλλειμένα ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσει τα ποσά αυτά ως «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ