Και ο Moody's υποβάθμισε την Κύπρο - iefimerida.gr

Και ο Moody's υποβάθμισε την Κύπρο

Και ο Moody's υποβάθμισε την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's μείωσε, χθες, δύο βαθμίδες την δική του αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, από το Baa1 στο Baa3.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σε σχετική του έκθεση επικαλείται την αυξημένη πιθανότητα να χρειαστεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας κρατική στήριξη το 2012, καθώς και τη μικρότερη του αναμενομένου ικανότητα για έγκριση και εφαρμογή των απαιτούμενων δημοσιονομικών και διαρθρωτικών αλλαγών.
Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενος τις ανάγκες επαναχρηματοδόσης των κυπριακών τραπεζών εξαιτίας του ελληνικού "κουρέματος" και του βάρους του στα κυπριακά δημοσιονομικά.

Έχει προηγηθεί, την 27η Οκτωβρίου, η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard&Poor's.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ