Πιτσιόρλας: Δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ - iefimerida.gr

Πιτσιόρλας: Δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ

(EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco ήταν μία ιστορική απόφαση, οι επιπτώσεις της οποίας θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες, δήλωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε, μιλώντας στο Mega, ότι το κράτος περιμένει άμεσα κέρδη 370 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή του με τα πολιτικά και οικονομικά επιχειρήματα που διατυπώνονται ενάντια στην συγκεκριμένη επένδυση, εκτιμώντας πως «δεν ευσταθούν». Όπως διευκρίνισε, από τη Δευτέρα το ΤΑΙΠΕΔ θα στείλει τον φάκελο στο ελεγκτικό συνέδριο για να κρίνει την νομιμότητα της διαδικασίας και στη συνέχεια θα μεταβιβαστεί στη Βουλή.

«Θεωρώ πως δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι στη διαδικασία. Το μείζον είναι ότι η Ελλάδα μπορεί αξιοποιώντας τα λιμάνια της, τα τρένα της να γίνει μια χώρα που θα παίξει τεράστιο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο. Αν αξιοποιήσει αυτό το πλεονέκτημα θα αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση και θα αναπτύξει θεαματικά την οικονομία της», τόνισε.

«Η Ελλάδα με αυτή την κίνηση αξιοποιεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα που της δίνει η γεωγραφική της θέση. Θα γίνει στα αλήθεια η πύλη προς την Ευρώπη όλων των προϊόντων της Ασίας, αυτό θα δώσει στον Πειραιά και την Ελλάδα τρομακτική αξία. Ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια θα είναι ο πρωταγωνιστής που θα τραβήξει μπροστά την ελληνική οικονομία. Νομίζω πως είναι μια απόφαση ιστορική που οι επιπτώσεις της θα σφραγίσουν τις επόμενες δεκαετίες», ανέφερε ακόμη ο κ. Πιτσιόρλας.

Ακόμη, όταν ρωτήθηκε για την επένδυση στο Ελληνικό, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ διευκρίνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους επενδυτές, προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στη σύμβαση και εκτίμησε πως οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο 2μηνο-3μηνο, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΙΠΕΔ ΟΛΠ Στέργιος Πιτσιόρλας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ