Ως τα τέλη Μαΐου θέλει τη Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ολάντ - iefimerida.gr

Ως τα τέλη Μαΐου θέλει τη Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ολάντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόθεση να παραταθεί ως τα τέλη Μαΐου η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Γαλλία έχει ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρόεδρος της χώρας, που είχε κηρύξει τη Γαλλία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά από το μακελειό με τους 130 νεκρούς στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο στις 3 Φεβρουαρίου νομοσχέδιο που θα παρατείνει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εν λόγω κατάσταση θα έληγε στις 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρώτη απόφαση. Το μέτρο ενισχύει τις εξουσίες της αστυνομίας, επιτρέποντάς της να κάνει συλλήψεις και έρευνες χωρίς εισαγγελική εντολή, όπως επίσης και να απαγορεύει συγκεντρώσεις. Η πιθανή παράτασή της προκάλεσε έντονο διάλογο στη χώρα, καθώς νομικοί, κόμματα της αριστεράς και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ενδεχόμενη διαιώνιση του καθεστώτος εξαίρεσης στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ