Αρνήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι από το ισπανικό κοινοβούλιο - iefimerida.gr

Αρνήθηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι από το ισπανικό κοινοβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόταση να γίνει ο πρώτος υποψήφιος για την ισπανική πρωθυπουργία, που θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο απέρριψε ο Μαριάνο Ραχόι, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα.

Ο επικεφαλής του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, που είχε ζητήσει τη συγκρότηση ενός «μεγάλου συνασπισμού» των κεντροδεξιών και των κεντροαριστερών δυνάμεων, δεν κατάφερε να βρει υποστήριξη μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων και ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα κατόρθωνε να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο βασιλιάς Φίλιππος του πρότεινε «να είναι υποψήφιος για την προεδρία της κυβέρνησης» αλλά ο κ. Ραχόι «ευχαρίστησε τη μεγαλειότητά του αλλά αποποιήθηκε την προσφορά».

Ο βασιλιάς θα προχωρήσει τώρα σε έναν νέο γύρο διαβουλεύσεων για την επιλογή ενός υποψηφίου για την πρωθυπουργία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ίδιος ο Ραχόι, που κέρδισε τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές χωρίς όμως να εξασφαλίσει την αναγκαία πλειοψηφία, είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Παραμένω υποψήφιος αλλά δεν μπορώ να παρουσιαστώ (στο κοινοβούλιο) επειδή δεν έχω την απαιτούμενη στήριξη», είπε ο συντηρητικός πολιτικός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε απόψε με τον βασιλιά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ